Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

SCP sestdien lems par dalību "Vienotībā"; Ulmanis cerīgi raugās uz apvienību

Partija Sabiedrība citai politikai (SCP) sestdien, 27.februārī, kopsapulcē balsos par SCP dalību partiju apvienībā Vienotība, informēja SCP. Šis būs pēdējais no to veidojošo partiju kongresiem vai kopsapulcēm, kurā biedri balsos par dalību partiju apvienībā. Jau iepriekš to atbalstīja Pilsoniskā savienība (PS)_ _un Jaunais laiks (JL).

SCP kopsapulcē piedalīsies arī JL un PS līderi, kā arī citi viesi. Kā liecina SCP sapulces darba kārtība, uzrunas teiks šīs partijas līderis Aigars Štokenbergs, JL pārstāvēs Solvita Āboltiņa, PS - Sandra Kalniete, tāpat uzrunas teiks Sarmīte Ēlerte un premjers Valdis Dombrovskis. Par ekonomiskajiem jautājumiem runās Jānis Ošlejs un Gatis Kokins, bet par valdes darbu vēstīts bijušais korupcijas apkartājs Aleksejs Loskutovs.

Kongresā tiks runāts par Vienotības mērķiem, struktūru un programmatiskajām vadlīnijām, analizēts SCP deputātu darbs reģionos, kā arī tiks prezentēts SCP piedāvājums ekonomiskās attīstības scenārijiem.

Apvienības dibināšana iecerēta 6.martā.

Ceturtdien LTV raidījumā 100.pants cerīgi par jauno apvienību izteicās eksprezidents Guntis Ulmanis. Viņš gan atzina, ka šis ir tas gadījums, kad atkal jārunā par grābakļiem, uz kuriem atkal tiek kāpts, jo visas iepriekšējās partijas ir vai nu sabrukušas vai pussabrukušas, un atkal šajā nišā parādās kaut kas jauns. Tomēr šajā situācijā viņš ar diezgan lielām un nopietnām cerībām raugoties uz Vienotības veiktajiem pasākumiem. "Ja izdotos Vienotībā kopā uzaicināt Latvijas labākos intelekta un iteliģences spēkus, ja daudzi grudri un talantīgi cilvēki saprastu, ka tikai caur politiku var darīt Latviju stipru, jo bez tā, bez politiskā rāmja, mēs nevaram savu valstiskumu, savu ekonomisko spēku un savu morālo, intelektuālo spēku savādāk apstiprināt," savu pozīciju izklāstīja G.Ulmanis. Viņaprāt, Vienotības cilvēki mēģina vienot šajā kopā cilvēkus, kuri patiesi vēlas nodarboties politikā, kuri politikā var dot savu pienesumu. "Ja tas viņiem izdosies, tad es gaidu Saeimas vēlēšanas ar zināmu optimismu. Ja tas neizdosies, tad ir liels uztaukums par to, kāda tad būs jaunā parlamenta struktūra," atzina eksprezidents.

Viņš norādīja, ka Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle atgriezās partijas priekšsēdētāja amatā ar ļoti spēcīgu emocionālu pacēlumu, bet ir pagājis ilgs laiks, un G.Ulamanis nejūtot, ka A.Šķēlem būtu izdevies mobilīzēt TP šiem jauniem uzdevumiem, atskaitot to, ka viņi visu laiku ir opozīcijā pozīcijai, būdami paši pozīcijā. Savu politisko situāciju viņi šobrīd formulē ļoti neskaidri un īsti nav sprotams, kādā veidā viņi darbojas, teica G.Ulmanis. Tajā pašā laikā Vienotība arī mēģina meklēt jaunus cilvēkus, un, ja tas neizdosies, tad gan, pēc viņa domām, ir gaidāma stagnācija Latvijas politikā.

Viņam pašam nav izteikti piedāvājumi kandidēt vēlēšanās, un arī viņš pats to neesot darījis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas