Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Segliņš: progresīvais nodoklis ir sociālisms ar komunisma iezīmēm

Tautas partijas līderis Mareks Segliņš uzskata, ka progresīvā nodokļa ieviešana ir absurda ideoloģija un Tautas partija to nekad neatbalstīs. Viņš uzskata, ka šāds nodoklis būtu grūti administrējams, turklāt sodītu tos, kuri ir ieguldījuši līdzekļus sevis izglītošanā un tāpēc šobrīd saņem lielākas algas, viņš minēja Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija!

M. Segliņš norādīja, ka šī nodokļa ieviešana nodomu vēstulē SVF ir minēts kā viens no risinājumiem, ja nepildās nodokļu ieņēmumi. "Šis progresīvais nodoklis ir absurds, un no diviem aspektiem - pirmkārt, to būs absolūti grūti administrēt, jo paredzu par 99%, ka uzņēmējsabiedrībās visiem algas būs 499 lati un uz leju. Tātad tas uzgulsies tikai uz valsts un pašvaldību sektoros strādājošiem, kur nevar noteikt citas algas, kā tās ir īstenībā. Līdz ar to šie cilvēki būs vienīgie progresīvā nodokļa maksātāji," teica Segliņš.

It īpaši viņš vērsās pret iecerēto 500 latu slieksni, sakot, ka ar šādu algu strādājošo nevar uzskatīt par bagātu, kurš būtu pelnījis, lai viņu apliek ar papildus nodokli. "Tie ir cilvēki, kas ir mācījušies, kuri taisījuši karjeru, kuri nav slinkojuši jaunībā un pēc tam bieži vien ieņem labākus un līdz ar to labāk apmaksātus amatus. Tagad viņus par to, ka viņi ir mācījušies un taisījuši karjeru, sodīsim dubultā - par labu tiem, kas to nav darījuši. Uzskatu, ka tas ir sociālisms ar komunisma iezīmēm un tā ir vienkārši absurda ideoloģija un Tautas partija to nekad neatbalstīs," uzsvēra M. Segliņš.

Savukārt bijušais premjers Eiropas parlamenta deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC) LNT raidījumā 900 sekundes prognozēja, ka Latvijai diez vai izdosies izvairīties no progresīvā nodokļa ieviešanas. Viņš atgādināja, ka pēc pirmās krīzes Latvijā tika veidota pievilcīga nodokļu politika, taču šai krīzei "ar plakaniem un zemiem nodokļiem cauri netiksim". Viņaprāt, gan 500 lati kā slieksnis pirmajā brīdī šķiet pārāk zems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas