Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Senators: ASV budžeta deficīta samazināšanā jāseko Latvijas piemēram

Latvija ir izvēlējusies pareizo ceļu, kā cīnīties ar finansiālajām problēmām, un Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) budžeta deficīta samazināšanā būtu jāseko šim piemēram, trešdien pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (Vienotība) žurnālistiem sacīja ASV Republikāņu partijas senators Džons Kails.

Viņš atzina, ka ASV budžeta deficīts ir sāpīgs jautājums, par kura lielo apmēru ir nobažījušies visi politiķi. Senators pauda pārliecību, ka, strādājot kopā, izdosies to samazināt, un norādīja, ka būtu jāņem vērā Latvijas piemērs, kas samazinājusi budžeta deficītu un atgriezusies pie izaugsmes.

Kails arī uzsvēra, ka ASV stingri atbalsta Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un dažādus projektus, kas varētu to veicināt. Tāpat tikšanās laikā ar Āboltiņu pārrunātas iespējas palielināt Latvijas iesaisti nemilitāro kravu transportēšanā uz Afganistānu, sadarbība NATO ietvaros un nacionālās drošības aspekti.

Viņš pastāstīja, ka ar savu vizīti Latvijā ASV senatoru delegācija vēlas pateikties Latvijai par dalību misijā Afganistānā un paust atbalstu valdībai un iedzīvotājiem reformu procesā.

"Starp Latviju un ASV ir daudz dažādu sadarbības jomu, un mēs esam apņēmības pilni tās atbalstīt," sacīja senators.

Āboltiņa uzsvēra, ka ASV vienmēr ir atbalstījusi Latvijas demokrātijas centienus un virzību uz NATO, un pauda cerību, ka ASV arī turpmāk būs Latvijas stratēģiskais partneris.

Jau vēstīts, ka Latvijā trešdien ieradusies ASV senatoru delegācija – ASV Kongresa senatori Džons Kails , Rons Džonsons, Džefs Sešnss un Maiks Kreipo.

Top komentāri

pelikāns
p
Vovo. Tur tas suns aprakts, ka atšķirībā no Krievijas stratēģisko interešu realizēšanas Latvijā, par ASV interešu pārstāvēšanu neviens nekā nedod. Vot, par Krievijas - tur biezā kārtā, gan žurnālstiem, gan valstsvīriem atlec. Ir tāda lieta, zvirbulēn.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas