Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Skaidrību par pensiju izmaksu pilnā apmērā sola jau drīz

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) sola, ka tuvāko divu nedēļu laikā būs skaidrs, vai pensijas pilnā apmērā, kā to nolēma Satversmes tiesa (ST), pensionāriem tiks izmaksātas jau no 1.februāra vai, vēlākais, no 1.marta, tā pēc koalīcijas padomes sēdes atzina valdības vadītājs. Tas būs atkarīgs no sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Pensijas pilnā apmērā varēs sākt izmaksāt jau no 1.februāra, ja ar aizdevējiem tiks panākta vienošanās par 2010.gada budžeta deficīta palielināšanu. Ja vienošanās par pensiju izmaksu segšanu pilnā apmērā uz deficīta palielināšanas rēķina netiks panākta, valdībai vajadzēs rosināt budžeta grozījumus, lai atrastu pensiju izmaksai papildus nepieciešamo naudu.

V.Dombrovskis pagaidām atturējās prognozēt, kāds rezultāts sarunām ar aizdevējiem, taču solīja, ka tuvākajās divās nedēļās skaidrība būs. Noprotams, ka skaidrību par pensiju izmaksu premjeram prasa arī koalīcijas partneri.

Sarunas ar Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju risina Finanšu ministrija, tajās piedalās arī premjers. Sarunas notiek telefonkonferenču veidā, jo aizdevēju misijas patlaban neatrodas Latvijā.

V.Dombrovskis pagaidām arī atturas konkretizēt, kad valdība sāks atmaksāt parādu pensionāriem par no jūlija nelikumīgi ieturētajām pensijām.

Valstij pensiju izmaksai kopumā vajadzīgi vismaz 100 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas