Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Slimnīcu vadītāju konkursa pēdējā kārtā iekļuvuši vairāki esoši un bijuši politiķi

Vairāku slimnīcu vadītāju konkursa pēdējā kārtā iekļuvuši esoši un bijuši politiķi, ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Personālatlases uzņēmums, kas konkursā izraugās valdes locekļus vairākām Latvijas slimnīcām, neslēpj, ka izjūt spiedienu, lai ietekmīgajos amatos nonāktu "pareizie" cilvēki.

Ārsti, politiķi, finansisti un pat celtniecības firmu vadītāji - tik dažādi pretendenti ir izteikuši vēlmi vadīt Bērnu slimnīcu, Stradiņa slimnīcu un rehabilitācijas centru "Vaivari". Veselības ministrijas izsludinātajā konkursā pieteicies liels skaits pretendentu, tomēr ar sfēru saistītie speciālisti pauž bažas, ka atlase nav pietiekami caurspīdīga un pieļauj partijām ērta kandidāta iebīdīšanu.

Vadīt Bērnu vai Stradiņa slimnīcu nozīmē atbildēt par valstī labākajiem ārstiem, valsts apmaksātām pētījuma programmām. Uz valdes pleciem ir arī miljonu vērtie aparatūras iepirkumi un celtniecības projekti, norāda Nekā personīgs.

Personāla atlases uzņēmumā atzīst, ka kukuli neviens vēl nav piedāvājis. Taču neslēpj, ka spiediens uz viņiem par konkrētu pretendentu virzīšanu tālāk ir liels.

Uzņēmums veselības ministrijai tālāk rekomendēs 17 pretendentus. Nekā personīga rīcībā ir ziņas, ka viņu vidū ir arī ar politiskām partijām saistīti cilvēki. Uz valdi Bērnu slimnīcā kandidē bērnu slimnīcas ķirurgs, Rīgas domes deputāts no Vienotības Aigars Pētersons, kā arī Slokas slimnīcas vadītājs Aivars Smagars, kurš kandidēja Saeimas vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības. Savukārt Stradiņa slimnīcas valdē labprāt strādātu Andrejs Požarnovs. Ilggadīgais tēvzemietis tieši šonedēļ apturējis darbu partijā.

Par gala iznākumu mierīgs ir pašreizējais veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS). Viņi meklējot jaunus līderus un tādus arī atradīšot. "Gan valsts, gan veselības nozare kopumā mainās, mainās vajadzības un vadības principi. Es zinu, redzu, jūtu, ka būs labi vadītāji šīm iestādēm," norādīja J.Bārzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas