Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Štokenbergs neredz saistību starp draudiem Strīķei un Vaškevičam piemērojamām drošības sankcijām

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) neredz saistību starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei izteiktajiem draudiem un bijušajam Finanšu ministrijas (FM) ierēdnim Vladimiram Vaškevičam piemērojamo drošības līdzekli.

Tā pirmdien, atbildot uz jautājumu, vai fakts, ka J.Strīķei izteiktie dzīvības draudi varētu vēlāk atsaukties uz viņas vadībā virzīto V.Vaškeviča lietu un viņa paturēšanu vai nepaturēšanu apcietinājumā, sacīja tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība). A.Štokenberga rīcībā arī nav nekādas informācijas, ka V.Vaškevičam būtu kāda saistība ar KNAB priekšnieka vietniecei izteiktajiem draudiem.

Ministrs teica, ka drošības līdzekli nosaka tiesa, izvērtējot gan nozieguma smagumu, gan to, vai apsūdzētais, lietas izmeklēšanas laikā atrodoties brīvībā, kaut kā nevarētu ietekmēt lietā iesaistītos lieciniekus vai cietušos.

Tomēr nav redzama sakarība starp šiem apstākļiem, jo J.Strīķe pret V.Vaškeviču sāktajā krimināllietā ir procesa virzītāja, bet ne cietusī vai lieciniece, norādīja ministrs.

Viņš arī sacīja, ka tik sensitīvu ziņu kā par J.Strīķei izteiktajiem draudiem izskanēšana publiskajā telpā nav ne procesa dalībnieku,  ne arī "kādas vienas vai otras" lietā iesaistītas personas interesēs. Pēc ministra domām, medijiem vajadzētu atbildīgāk izvērtēt, kādu informāciju publiskot.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio (LR) nedēļas nogalē publiskoja tā rīcībā esošas ziņas par atentāta plānošanu pret KNAB priekšnieka vietnieci J.Strīķi. Atsevišķi mediji draudus J.Strīķei saistīja ar Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vaškeviča aizturēšanu. Viņš aizturēts par 50 000 eiro kukuļa došanu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonai.

Vairāki avoti LR apstiprinājuši, ka J.Strīķei izteikti ne tikai vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu. Līdz ar to Valsts policija (VP) norīkojusi viņai īpašu apsardzi. Oficiāli gan šo informāciju VP priekšnieks Artis Velšs neapstiprina.

"Pirmkārt, pa telefonu es šādas ziņas nevienam nesniedzu. Otrkārt, jebkuru faktu, kas ir mūsu rīcībā, mēs tā nepubliskojam. Ja ir bijis iesniegums no jebkuras personas, tā nav publiskojama informācija. Es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt šādu faktu," pastāstīja A.Velšs.

LR rīcībā ir informācija, ka J.Strīķe rakstījusi iesniegumu VP, kas izvērtējusi viņas rīcībā esošo informāciju.

KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pirmdienas rītā LR pauda pārsteigumu par ziņu publiskošanu saistībā ar apdraudējumu viņa vietniecei Strīķei. Vilnītis arī norādīja, ka šādu ziņu publiskošana, visticamāk, ir nelikumīga, apgrūtina izmeklēšanu, un viņš cer, ka atbildīgās iestādes noskaidros ziņu nonākšanu masu medijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas