Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

SVF misija atbrauks ievākt informāciju

Lai gan pārrunas par valsts budžeta veidošanu un solījumu pildīšanu ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) gaidāmas tikai novembra sākumā, šonedēļ Latvijā ierodas SVF pārstāvji, lai ievāktu datus un viedokļus, ko vēlāk izmantos sarunās.

Šonedēļ SVF pārstāvji Latvijā iepazīsies ar nākamā gada valsts budžeta veidošanas procesu un runās par to arī ar sociālajiem partneriem. Savukārt novembra sākumā Latvijā ieradīsies augstāka līmeņa SVF delegācija, ar kuru valdībai jāpanāk vienošanās par iepriekš doto solījumu izpildi. Valdībai šajās sarunās būs jāpaskaidro, kāpēc Latvija samazinājusi nākamā gada budžeta izdevumus tikai par 275 miljoniem latu un atteikusies no mājokļu aplikšanas ar nodokli. Abus šos lēmumus valdība apņēmusies izpildīt jūlija beigās parakstītajā nodomu vēstulē ar SVF.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) atzinis, ka mēģinās pārliecināt SVF piekrist teju divreiz mazākam izdevumu samazinājumam, nekā iepriekš plānots. Valdības arguments — ar šādu izdevumu apcirpšanu pietiek, lai panāktu vajadzīgo 8,5% budžeta deficītu. Turklāt nodomu vēstulē nav precīzi atrunāts, vai SVF solītā 500 miljonu lielā budžeta deficīta samazināšana ietver arī šīgada lēmumu ietekmi. Valdības patlaban pieņemtais variants — 500 miljoni tiek iegūti pēc šādas formulas: par 275 miljoniem tiek samazināti 2010.gada budžeta izdevumi, vēl 176 miljonu ietaupījums notiek šīgada lēmumu ietekmē un 49 miljoni tiek iekasēti nodokļos. Savukārt mājokļa nodoklim, ko noraidījusi Saeima, patlaban Ekonomikas ministrijā top jauns piedāvājums, kas tiks prezentēts šonedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas