Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

TB/LNNK un ZZS sarunas par konsolidāciju var atsākties pavasarī

Zaļo un Zemnieku savienības sarunas ar Tēvzemei un brīvībai/LNNK ir apturētas līdz nākamā gada pavasarim, kad, ņemot vērā tā brīža politisko situāciju, partijas galīgi izšķirsies, kā startēs vēlēšanās. Tā Dienai līdzīgi ZZS lēmumu apturēt sarunas ar tēvzemiešiem komentēja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un Māris Grīnblats, kurš vada tēvzemiešu frakciju — viņš arī atzina, ka tādas oficiālas vadības līmeņa sarunas starp partijām nemaz nav bijušas.

ZZS pasūtījusi socioloģisko pētījumu, ar kuru iepazīstoties, secinājusi, ka uz vislabākajiem panākumiem Saeimas vēlēšanās tā var cerēt startējot atsevišķi. Tāpēc ceturtdien ZZS frakcijas priekšsēdis A.Brigmanis žurnālistiem paziņoja, ka sarunas ar _tēvzemiešiem _ir apturētas, bet — ne pārtrauktas pavisam. M.Grīnblats _Dienai _atzina, ka TB/LNNK reitingi nav tik labi kā _zaļajiem zemniekiem_, un, ka «šis partijai un arī mums katram personīgi ir nopietns pārdomu laiks». M.Grīnblats pieļauj, ka līdz pavasarim tiks izskatīti dažādi varianti, kā startēt vēlēšanās, bet pašlaik esot grūti pateikt, kurš būtu labākais, jo partijā domas esot dažādas.

TB/LNNK plāno startēt uz vēlēšanām kopā ar partiju Visu Latvijai! (VL), taču arī ar to sadarbības memorands vēl nav parakstīts. VL vadītājs Raivis Dzintars blogā Diena.lv norāda, ka partijai sarunas ar ZZS par konsolidāciju nav notikušas. Iespēju kandidēt partiju apvienībā viņš neizslēdz, "bet tikai ar nosacījumu, ka tā piekritīs „Visu Latvijai!” nacionāli patriotiskajām nostādnēm. Tas ir obligāts priekšnosacījums sadarbībai ar jebkuru citu partiju gaidāmajās Saeimas vēlēšanās".


(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Visu Latvijai! blogs par konsolidāciju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas