Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tiesā apstrīd aizliegumu rīkot 16.marta pasākumu pie Brīvības pieminekļa

Biedrība Pilsoņu un nepilsoņu savienība iesniegusi tiesā sūdzības pieteikumu par Rīgas pašvaldības aizliegumu rīkot sapulci 16.martā, pavēstīja Administratīvajā rajona tiesā.

Šī biedrība 16.martā skvērā pie Brīvības pieminekļa vēlas rīkot sapulci pret fašisma glorifikāciju Latvijā, paredzot, ka pasākumā varētu piedalīties aptuveni piecdesmit cilvēku.

Pagaidām citi pārsūdzību pieteikumi saistībā ar 16.martā plānotajiem un pašvaldības neatļautajiem pasākumiem tiesā nav saņemti.

Savukārt iesniegtās sūdzības tiesai jāizskata triju dienu laikā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve pirmdien nolēmis aizliegt rīkot visus 16.martā, Leģionāru atceres dienā, pieteiktos pasākumus. Šāds lēmums pieņemts pēc Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība Daugavas vanagi Latvijā, biedrība Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa, biedrība Pilsoņu un nepilsoņu savienība, biedrība Latvijas Antifašistiskā komiteja, biedrība Simtgadnieku kustība un privātpersona Pjotrs Gruca.

Paredzams, ka pasākumu pieteicēji, tāpat kā iepriekšējos gados, vērsīsies Administratīvajā rajona tiesā, lai šo lēmumu pārsūdzētu. Tiesai tos būs jāpagūst izskatīt jau līdz pasākumu norisei - 16.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas