Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Titavs: Zatlers ar savu rosinājumu turpina graut partiju autoritāti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lasiitaaja
l
Kameer deputaatus var "nopirkt" uz partiju discipliinu nevar paljauties. Labaak, ka taadas nav bet visas balsoshanas ir atklaatas.
Ciniķis
C
Par partiju sistēmu - man šķiet, ka tā sevi ir lieliski pierādījusi. Nevajag nemaz daudz prāta, lai saprastu, ka būtībā partiju rīcību diktē sponsoru (pēdējā laika retorikā izsakoties - pašmāju "oligarhu" un lielo starptautisko korporāciju) intereses un rūpes par valsts vai iedzīvotāju labklājību vienkārši nav dienas kārtībā. Iemesls - sponsorus interesē iespēja iegūt naudu, vēlams, vairāk. Tā rezultātā top dažādi nejēdzīgi ierobežojumi, kuru rezultātā kāds bizness ievērojami "uzvārās", bet lielākā daļa mazo un vidējo "aiziet pa skuju taku", ne ar ko neizprotama mīlestība pet finanšu kapitālu (pēdējie noteikumi, ka ar aizdevumiem drīkstēs nodarboties tikai kredītiestādes vai licencēti augļotāji vien ir kā vērts, arī centieni novirzīt visu naudas apriti uz bezskaidro naudu - NO KATRAS TRANSAKCIJAS TAČU BANKA IEKASĒ KOMISIJU), stāsti par to, cik jauki būs ieviest eiro (igauņi gan lamājas, ka cenas paaugušās par 20 -30 %....). Protams, kādam no visa uzskaitītā būs savs labumiņš. Bet politisko partiju atbalstītājiem paliks godpilnais pienākums par to maksāt.
viņš jau grauj
v
tikai sevi
he he
h
Partiju autoritāti var sagraut tikai pašas partijas . Zatlers savas partijas autoritāti veidos pats un neviens titavs vai lembergs to ietekmēt nevar . Man liekas , ka tam jābūt skaidram pat muļķim . Nezinu kā titavam .........
XXL
X
Lai nu kurš to teiktu! Pirms JL nonākšanas pozīcijā vienīgā partijas ideja bija nolikt visas tai zināmās valsts iestādes, par konkurējošām partijām nemaz nerunājot!
Upuruzvārds
U
Titavam ļoti pareiza eiropeiska domāšana. Partijas jau nav,ideolioģijas nav, ir tikai upuruzvārds. Partijām tāpat kā katram cilvēkam, kā katrai valstij ir intereses un cilvēki apvienojas pēc interesēm. Tieši tā. Zatleram nekas nesanāks. Viņš būs tikai pāri nodarījis valstij.Dara visu pret ko vārdos it kā cinās- reklamējas mēdijos ar trešo personu palīdzību(Delfi),izmanto nelikumīgi uzvārdu lai atpazītu šo visos reģionos(ko paši izmainīja un nu pārkāpj),pārvilina no citām partijām,pret ko paši iebilda...Bēdu ieleja. Vēl aizejot no paņēma līdzi Spānijas karaļpāra dāvinātās vāzes,nevis izpirka. Tas viss aiz GODĪGUMA.
Jūlis
J
Nākamā saeima būs vēl viens mēģinājums, droši vien neveiksmīgs. Pēc tam, varbūt, nāksim pie skaidrības, ka tā turpināt nevar. Neveiksmēs mīl vainot tautu. Pareizāk būtu vainot politiķus, politologus un juristus. Tiem būtu jāsavācas un jādod tautai jēdzīgi priekšlikumi. Mums jau no paša sākuma vajadzēja mērķtiecīgi ievest divpartiju sistēmu, kas būtu polarizēta sociālā plāksnē. Tagad mēs varam noslīdēt nacionālā plāksnē polarizētā sistēmā, un tas jau būtu visai traģiski. Bez tam saeimai nedrīkst būt izpildvara. Izpildvara saeimas funkcijās to padara par pievilcīgu mērķi kukuļdevējiem.
KARTUPEĻĒDĀJS
K
Labāk būtu vērojis putniņus.
edisons
e
Jūtams, ka cilvēkam nav pienācīga izglītība -"cilvēki apvienojas, laiīstenotu savas interes'- kādas intereses, vai grupas , vai atsevišķu cilvēku, kā labā. Būtu paklusējis un tad varbūt varētu uzskatīt viņu par politikas vērotāju, bet tagad iznācis "politikas tukšpauris"
edisons
e
Jā, jūtams, ka kungam nav pienācīga izglītība - "cilvēki apvienojas partijās, lai īstenmotu savas intereses"- bet kā labā un kādas intereses, vai mazākuma intereses, vai no mazākuma tikai atsevišķu cilvēku vai viena cilvēka intereses. Labāk būru paklusējis un tad varbūt varētu noticēt ka esi politikas vērotājs, bet ne "politikas tukšpauris".
fkk
f
Sakiet lūdzu kāpēc Latvijā eksperti tik klaji runā pēdējās muļķības? Vai Titavs patiešām tic tam ko pats stāsta un "Diena" to uzskata par publicējamu, kvalitatīvu eksperta viedokli? Titavs - "Viņam (Zatleram) bija iespējas palīdzēt Saeimai uzlabot savu darbu - prasot jēdzīgas diskusijas, prasot no politiķiem labāku darbu." Te ir smags jautājums - vai tiešām Titavs nezin, kas var prasīt un likt pašreizējās Saeimas deputātiem rīkoties tā kā "vajag"? Nevajag izlikties taču par muļķi. Deputāti zin ar kā ziņu sastāda vēlēšanu sarakstus partijām, viņi zin, kas tās sponsorē un viņi precīzi zin kas notiks, ja viņi nerīkosies šo patieso lēmumu pieņēmēju interesēs. Punkts. Tāda ir pašreizēja sistēma un Titavs apzināti maldina sabiedrību stāstot, kā Zatlers varēja deputātiem kaut ko prasīt un ka tas kaut ko varēja mainīt, ietekmēt.
Sika
S
Kāpēc esi pārliecināts, ka Titavs ir eksperts. ne sūda no eksperta.
  • 0
  • 0
Sika
S
Komentārs
  • 0
  • 0
Tā lūk...
T
Nevar sagraut to kā nav. Vienā lietā Tītavam taisnība, cilvēki apvienojas, lai istenotu savas intereses, diemžēl šīs,tā saucamās ,partijas izrādījās atkarīgas no dažiem cilvēkiem un darbojās šaura ļaužu pulciņa interesēs,kas nevienmēr bija plašākas sabiedrības interesēs. Ievēlot jaunu Saeimu ir iespēja kaut nedaudz ierobežot šo sistēmu.
PRET ĀRKĀRTĒJĀM SAEIMAS VĒLĒŠANĀM
P
KĀPĒC TAD JŪS BALSOSIET PAR SAEIMAS ATLAIŠANU, JA SC BŪS IEGUVĒJI UN LATVIJA ZAUDĒTĀJA? JA GRIBAT, LAI LATVIJA IR VINNĒTĀJA, TAD VAJAG BALSOT PRET ĀRKĀRTĒJĀM SAEIMAS VĒLĒŠANĀM! NESAVĀRĪSIM PUTRU, KAS PAŠIEM VIEN BŪS JĀIZSTREBJ! LAI ESOŠĀ SAEIMA STRĀDĀ UN PILDA PIENĀKUMUS PRET TAUTU UN VALSTI!
čiepa
č
Nožēlojamais Zatlers, kas nav pietiekoši gudrs lai mācītos no citu kļūdām un pietiekoši nemīl mūsu valsti turpina graut partiju autoritāti, turpina graut Saeimas autoritāti, valsts autoritāti... Nožēlojami. Savulaik ar noliegumu sāka gan Šķēle, gan Repše. Vai tiešām atkal viss no gala?
MK
M
''Viņaprāt, nākamā Saeima būs vēl vājāka un neprognozējamāka.'' Nu tādā gadījumā es nesaprotu kāpēc Dans Titavs nevarētu piedalīties referendumā un balsot PRET
DD1
D
Tāpēc, ka līdzīgi domājosho ir pārāk maz. :(
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas