Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ušakovs: nākamā gada valsts budžets ir partiju kompromiss; nav skaidras prioritātes

Viņš pauda viedokli, ka valsts budžeta projekts ir "starpartiju kompromisa rezultāts, tas nav apzinātu prioritāšu rezultātā veidots budžets".
Latvijas valsts 2010.gada budžets ir partiju kompromisu budžets un tajā nav skaidras prioritātes, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs").

Ušakovs atzīmēja, ka Rīgas 2010.gada budžeta projekts ir tikpat grūts kā valsts budžets, jo arī tajā krietni ir jāsamazina izdevumi - par 80 miljoniem latu.

Rīgas mērs sacīja, ka Rīgas budžetā galvenās prioritātes ir finansējuma palielināšana sociālajiem pabalstiem, tāpat nav mainītas policistu algas, lai nodrošinātu drošību un kārtību uz ielām, savukārt citās jomās ir lieli samazinājumi.

"Mēs saglabājām to, ko mēs uzkstatījām par svarīgāko - sociālajiem pabalstiem nauda ir klāt, drošībai nauda nemainās, policisti ir jauni pieņemti darbā, skolotājiem piemaksas no Rīgas domes paliek, atlaides sabiedriskajā transportā paliek, visā pārējā ir problēmas - ir jautājums, cik labi mēs tīrīsim ielas, taču noteikti tīrīsim, luksafori arī stradās, bet tur būs jābūt izgudrotājam, lai ar minimālu finansējumu to visu nodrošinātu," sacīja Ušakovs.

Runājot par dotāciju samazinājumu Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme", Ušakovs teica, ka pašreizējās atlaides tiks saglabātas, bet biļešu cenas viņš atturējās komentēt, norādot, ka drīzumā plāno atkal tikties ar "Rīgas satiksmes" vadību un pārrunāt iespējas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka otrdien notiks parlamenta ārkārtas sēde, kurā Saeimas komisijām paredzēts nodot valdības iesniegto nākamā gada valsts budžeta projektu. Latvijas 2010.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 3,782 miljardi latu, bet izdevumi - 4,348 miljardi latu. Salīdzinājumā ar 2009.gada plānu nākamgad ir paredzēts ieņēmumu samazinājums 240,7 miljonu latu apmērā un izdevumu samazinājums 339,3 miljonu latu apmērā. Budžeta deficīts nākamgad paredzēts 8-8,2% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas