Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ušakovs: Nākamās Rīgas domes vēlēšanas zināmā mērā ir loterija

Rīgas domes vēlēšanu rezultāts zināmā mērā ir loterija, jo ir grūti prognozēt ne tikai atsevišķu partiju rezultātus, bet arī vēlētāju aktivitāti, intervijā aģentūrai LETA pauž Rīgas mērs, partijas _Saskaņa+ priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pēc Rīgas mēra domām, dažu labējo partiju vēlētāju aktivitāte var nebūt sevišķi augsta, īpaši ņemot vērā, kas patlaban notiek valdībā. Var notikt tā, ka kāda partija, kuras reitings patlaban ir ap 0,5%, vēlēšanās pēkšņi uzrāda ļoti labu rezultātu - ne tikai pārvar 5% barjeru, bet iegūst 10 vai vairāk procentus mandātu. Savukārt kāda valdības partija, kura cer uz labiem rezultātiem, var vispār netikt ievēlēta. No iepriekšējo gadu pieredzes redzam, ka Rīgas domes vēlēšanās ir izkritušas vairākas valdībā pārstāvētas partijas.

"Ja man šodien jautā, kuras partijas tiks nākamajā Rīgas domē un kuras netiks, pateikšu godīgi, tā var būt absolūta loterija - Vienotība var tikt un var netikt. Mārtiņa Bondara un Jura Pūces apvienotais politiskais spēks var pārvarēt 5% barjeru, bet var arī palikt ar saviem 1,5%". Ja kandidēs arī Juta Strīķe, tad Vienotība noteikti netiks iekšā, prognozē Ušakovs.

Saskaņas, kura vēlēšanās startēs kopā ar Gods kalpot Rīgai (GKR), mērķis esot atkārtot 2013.gada rezultātu, kad par abām partijām kopumā tika nodoti 58% balsu. Patlaban Saskaņas frakcijā ir 23 deputāti, kas veido koalīciju kopā ar 16 GKR deputātiem.

Jautāts, vai Saskaņai ir izdevīgi, ka Rīgas domes vēlēšanās gandrīz vai katra latviskā partija kandidē ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu, tādējādi sašķeļot vēlētājus, Ušakovs norāda, ka kandidēšana ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu nav labējo partiju stratēģija, bet gan šo partiju politiķu neprasme sadarboties. Jautājums nav tikai par to, cik sekmīgi labējās partijas spēj konkurēt ar Saskaņu un GKR Rīgā. Ar šādu attieksmi viņi nevar sekmīgi pārvaldīt valsti. Labējās partijas "kaujas" savā starpā valdības līmenī, viņas nespēj citādāk uzvesties arī Rīgas domē, ir pārliecināts Ušakovs.

Top komentāri

Ceru, ka rezultātā Saskaņu izslēgs
C
Ceru, ka loterijas rezultātā vietējiem iedzīvotājiem nedraudzīgo nodokļu ieviesēju Saskaņu izslēgs no turpmākās nekustamā īpašuma nodokļa veidošanas Rīgā
Jautājums
J
Cik un kādos RD pasvaldības uzņēmumos RD amatpersona ir kapitāldaļu turētājs? Kas tas ir par veidojumu un kā to saprast, kādas ir konsekvences, atbildība? Būtu vērtīgi gūt izvērstāku skaidrojumu.
Smējējs
S
Pirmais politiskās mežonības variants: Labējs ar labējāku zvetējas - labējumu uzlabo. Otrs politiskās mežonības variants: LAtvieši LAbēji, KRievi KReisi, un katrs tik balso par "savējiem". Abos variantos labi nebūs... Skatāmies, kā Eiropas valstīs darbojas partijas - ir ideoloģijas, bet ir arī tolerance un iznākumā ir valstiskuma stabilitāte. Latvija ir mūsu visu - sargāsim to, lai nepaliekam bez pajumtes pasaules vējos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas