Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs uzskata, ka par eiro ieviešanu Latvijā jārīko referendums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aigars
A
Eiro neieviesīsīs nekad!!!
J
Kāda starpība vai referendumu taisa politiķi šaurā lokā, vai plašākā - tauta. Jo, cik saprotu, eiro ieviešanā neviens nevērtēs neatkarīgu tautsaimnieku un ekonomistu viedokļus, neviens neveiks nopietnu analīzi, kurā parādīsies + un - . Tad kāda atšķirība, referendumā piedalās tikai politiķi vien vai tiek iesaistītas plašākas tautas masas?
Ass
A
Plānā galdiņa urbējs. Cik sajūsmināti būs par viņiem doto solījumu nepildīšanu pensionāri un u.c.
Skauģis
S
vai nav pienaacis laiks riikot referendumu par to ka desas jaataisa no ga'ļas?
!!
!
Kā tad! Un tad jāuzdāvina pilsonību vismaz 300 tūkstošiem bēgļiem no Krievijas , kuriem grūti ar realitātes uztveri un valodu apguvi. Un tad vēl referendums par Latvijas pievienošanoe Krievijai, un darbiņš būs padarīts, vai ne? Un varēs cierēt uz gubernatora amatu atgūtaja guberņā....
Dānija
D
Starp citu, Dānijā 2000. g. notika referendums par eiro ieviešanu, |taču tajā iedzīvotāji nolēma neieviest Eiropas Savienības vienoto valūtu. Tāpat referendumā Dānijā iedzīvotāji varēs balsot par ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību, atbalstot vai neatbalsot konkrētus priekšlikumus. Kopš Dānijas iestāšanās Eiropas Savienībā 1973. gadā valstī notikuši pieci ar Eiropas Savienību saistīti referendumi". (raksts no db.lv)
Skaidra
S
Atbalstu Ušakovu!
Dace - Aigaram
D
Ļoti neveiksmīgs piemērs! Ne Norvēgija, ne Šveice nav Eiropas Savienības dalībvalstis. Pat ja gribētu, šīs valstis EUR nevar ieviest, jo EUR ir Eiropas Savienības valūta, un to ieviest var tikai Eiropas Savienības dalībvalstis.
Oskars
O
Malacis , jo es arī par manas Latvijas stabilu LATU .
Valdis
V
Ne jau padomju okupanti un salašņas lems, kāda nauda ujāievieš Latvijā!
Labvēlis
L
Kam bail no referenduma? Es varu atbildēt - kangariem, nodevējiem un izlaupītājiem, kas baidās, ka Latvijas tauta var arī nenotirgot savu pēdējo suverenitātes un neatkarīgas valsts pazīmi - savu nacionālo valūtu. Normāli cilvēki, kas patiešām atbalsta demokrātiju no referendumiem nebaidās. No referendumiem baidās izvirtusī kleptokrātija un nozombētie tautas ienaidnieki.
Vai
V
kopā ar Ušakovu par pāreju uz RUBĻIEM?
visiem dižajiem
v
nacionālā valūta ir viens no pašnoteikšanās instrumentiem. jau fakts vien, ka lats ir mākslīgi piesiets eiro mums nāk tikai par sliktu. palaid latu brīvā lidojumā - būs papildus arguments eksporta veicināšanai un eiro pelnīšanai tērējot latus. šobrīd - kāds pie velna eksports, ja var sabīdīt rebes un nopelnīt latus valsts pasūtījumā. un šī brīža lati ir tie paši eiro. :D
monitors
m
Referendums te nav vajadzīgs. Izdosies samazināt budžeta deficītu līdz 3% no IKP, varēs eiro ievest vienalga kurā gadā. Liela daļa cilvēku to apsveiktu, jo kredīti ņemti eiro, tādēļ, ka Euribors % zemāks par lata Rigiboru. Bet tā kā to izdarīt (sakarā ar gaidāmo otro recesijas vilni) arī līdz 2014.gadam neizdosies (nebūs tie 3%, jo valsts kase nepildīsies ), tad eiro netiks ievests, kaut arī 99,99% Latvijas pilsoņu nobalsotu par eiro ievešanu 2014.gadā. Bet čehi pateica tā - sakarā ar to, ka eiro pārdzīvo problēmas, kuras nebija domājamas, kad mēs ES pievienojamies, mēs savas saistības pārskatām. Princips rebus sic stantibus - pildam savas saistības pie lietu nemainīgas kārtības.
brr
b
Интересно, кто больший патриот Латвии - те, кто вопит об оккупантах и угрозе языку одновременно отказываясь от латвийской валюты (и, соответственно, независимой монетарной политики), или те, кто считает, что этот вопрос должен решить народ, а не кучка политиков?
zahars
z
Cik noprotu uz to, kas ir labi Latvijas valstij - viedoklis atšķiras, laikam no dažādas labklājīgas valsts vīzijas dažādības.. Arī izpratne par to ar ko atšķiras nacionālisms no nacisma ( īsti nesaprotu par pirmā pasaules kara saistību ar šo), internacionālistu "miers" jeb šķiru cīņa pēc upuru skaita maz atšķiras no kara, tikai viena puse ir neaizsargāta. Droši vien šeit neizdiskutēsim un jautājumu par iekļaušanos eiro telpā priekšrocībām... Tas viss arī atšķir...
  • 0
  • 0
brr - Zahars
b
Я не хочу выражатьця эпитетами, но фраза "Ir Latvijā daļa iedzīvotāju ... [kuri] turpina cīnīties pret jebko kas ir Latvijas valsts interesēs" прозвучала именно как указание на неких внутренних врагов. Если вы эту позицию не разделяете, то извиняюсь. Но к сожалению, подобная параноидальная точка зрения в Латвии распространена. Что касается насильственной истории интернационализма, то насилие совершали сторонники самых разных идеологий, но думаю, что национализм тут чемпион - одни только две мировые войны многого стоят. А на счет движения к рыночной экономике - не думаю, что переход на евро имеет к этому отношение. Здесь просто введение другой валюты и передача монетарной политики из Риги во Франкфурт.
  • 0
  • 0
zahars
z
Katrs solis, kas orientēts virzienā kurš samazina ietekmi no voluntāri politiski( ar nosacītas demokrātijas elementiem) ietekmējamas ekonomikas kas ir Krievijā un NVS virzienā uz brīvu ekonomiku ir pareizs. Izpratne par nacionālismu, kā redzu ir nosacīta ..... man atkal liekas ka internacionālisms ir ļaunāks par kosmopolītismu (jo tam piemīt ļoti vardarbīga vēsture) ... nu un? Arī izpratne par laiku pēc Ulmaņa apvērsuma ir diezgan vienpusēja (sevišķi tās ietekme uz ekonomiku), vispārējai jautrībai, pietiek atcerēties kas tanī laikā notika Krievijā. Ne vārda neesmu teicis par Staļina mazdēliem vai saulespuķu sēkliņām un Maksima Dunajevska daiļradi , tādēļ iztikšana bez epitetiem būtu labs sākums domu apmaiņai.
  • 0
  • 0
brr
b
А причем тут Беларусь, СНГ, и прочие страны с совершенно другой экономической ситуацией? Можно также сравнить со Швецией, Чехией, и другими странами ЕС, которые не перешли на евро. Между прочим, в Беларуси валовый продукт на душу населения по паритету покупательной способности был в 2010 году почти такой же, как в Латвии (13.9 против 14.5 тысяч USD; источник: World Economic Outlook Database, April 2011). Другое дело, что там по сути диктатура, примерно как у нас была при Улманисе :). Речь же о том, что вместо того, чтобы искать врагов, которые, якобы, стоит подумать как имеющиеся проблемы решить. Пока же даже в ответ на разумные предложения - вроде идеи предоставить жителям право решить какая у них будет валюта - националисты отвечают старой песней о том что агенты Москвы не дремлют, Latvieti nepadodies.
  • 0
  • 0
zahars
z
Nu nevajag mēģināt vērsties personīgi .... Varbūt parunāsim par rubļa kursu un baltkrievu rubeli, tur viss ir tā kā vajag... vai ne?! Vai par citām veiksmēm NVS saimniekošanā?
  • 0
  • 0
brr -> Zahars
b
Да-да, кругом враги и агенты Кремля. Доктор, меня преследуют!
  • 0
  • 0
zahars
z
Ir Latvijā daļa iedzīvotāju, kuru viedokli neņemot vērā tika ieviests Lats, ietājāmies EU un NATO. Šie cilvēki bauda šo priekšrocību labumus un turpina cīnīties pret jebko kas ir Latvijas valsts interesēs ... par argumentiem izmantojot visneiedomājamākās lietas un jezuītiskākos apgalvojumus.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas