Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uz Tallink prāmja nomirst no saindēšanās ar metilspirtu

«Dzēra visi, bet nomira viņš viens,» sarunas noslēgumā ar laikrakstu _Diena _skumji atzina mirušā Igora Kozlovska (34) tēvs, paužot cerības, ka policija radīs atbildes uz tik daudziem neskaidriem jautājumiem. Vīrietis kopā ar draugiem devās no Rīgas ar prāmi uz Zviedriju, bet atpakaļceļā nomira no saindēšanās ar metilspirtu.

"15. maijā pasažierim bija nepieciešama medicīniskā palīdzība pēc tam, kad pasažieris gulošs tika atrasts bārā. 16. maija rītā plkst. 9.55 no rīta pasažieri kuģa informācijas centrā sniedza informāciju par to, ka šis pats pasažieris, kas atrodas gultā savā kajītē, neelpo,» notikumus restaurē a/s Tallink Latvija pārdošanas un mārketinga vadītāja Baiba Muceniece. 

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš nevarēja pateikt, cik promiļu alkohola ir bijis mirušā asinīs, taču apstiprināja, ka draugi uz prāmja lietojuši ļoti daudz alkohola. Nav skaidrs, kādēļ prāmja drošības dienesta darbinieki nepievērsa uzmanību krietni iereibušiem vīriešiem, kuri alkoholu neiegādājās kuģa bārā, vēl jo vairāk, ja Igoram medicīniskā palīdzība ir bijusi vajadzīga pēc tam, kad ar pudeli rokās viņš nokrita tieši bārā.

«Es nevaru neko pārmest prāmja ārstiem, jo viņiem līdz nemaņai piedzērušies pasažieri ir ikdiena,» saka mirušā Igora draugs Jānis, kurš kopā ar Igoru un vēl diviem draugiem bija devušies braucienā. Jānis atzīst, ka alkohols tajās dienās lietots daudz - pirms kāpšanas prāmī draugi veikalā 11. Novembra krastmalā iegādājušies vairākas pudeles degvīna Arseņič. Igors esot dzēris visvairāk - Jānis lēš, ka vairāk nekā divus litrus divās dienās. Viņš sliecas domāt, ka Rīgā iegādāts nekvalitatīvs degvīns, jo arī pašam pēc samērā neliela šī dzēriena patēriņa esot bijušas saindēšanās pazīmes. Viņš nenoliedz, ka Igors tovakar arī jaucis dzērienus un pēdējais, ko mirušais vīrietis esot spējis iedzert, pirms nokritis bārā uz grīdas, - kāda cita pasažiera uzsauktā degvīna glāze. «Kad viņš nokrita, atnāca kuģa ārsti un aizveda viņu uz kajīti gulēt. No rīta konstatējām, ka Igors ir miris,» atcerējās Jānis.

Policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, nevienam aizdomās turamā statuss piemērots nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas