Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Uztraucas par kino naudas sadales politizāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vērīgais
v
kāda INDUSTRIJA, ja tik naudietilpīgai nozarei kā kino, Latvijā atsviež 3 ļimonus?????
irc
i
Principā ar šo reorganizāciju nekas tur nemainīsies, kam naudu deva, tiem arī turpmāk dos, vismaz līdz nākamām vēlēšanām, ja tās ko mainīs... Kino, tāpat, kā jebkura cita industrija Latvijā nav prioritāte, jo mums patīk tērēt nevis ražot, ja gribi kautko izdarīt, tad dari to pats par savu naudu.
mazepa
m
...man patika tas, ko redzēju "Pēdējais Lāčplēsis" un man kretinē Kalvītis....taču NKC lēmums domāju bija pareizs, jo pati filma "Pēdējais Lāčplēsis" bija ar politisku zemtekstu un varēja tikt izmantots politiskajās cīņās....tā filma politiski ne ar ko neatšķīrās no TB/LNNK multenes pirms vēlēšanām.....šādas filmas, kur tiek kritiski parādīts kāds politiskais spēks - ir POLITIKA!...un pareizi darīja NKC, ka nepiešķīra finansējumu....
rk
r
Piekrītu tam,ka NKC jau sen sadala naudiņu "savējiem". Tostarp arī pēc politiskās "lojalitātes" princiipa. Naudu saņem ļoti apšaubāmas kvalitātes darbi, bet labas un interesantas idejas paliek neatbalstītas. Naudu saņem pārsvarā viena un tā pati cilvēku kopa. Kas notiek ar kino latvijā? Praktiski..nekas, kaut gan tā ir industrija,kuras potenciāls šeit ir ļoti liels un, kuru attīstot, valsts varētu eksportēt lieliskus audiovizuālās mākslas produktus. PSRS laikos Rīgas Kinostudija ražoja filmas,kuras vēl šodien ir ļoti populāras Krievijā. Labs kino ienes labu naudu. Diemžēl, pie mums to nesaprot un sistēma,nevis veicina ,bet bremzē šo industriju. Tā ir kļuvusi par "zoodārza padomes" siles sastāvdaļu. Protams,ka jāmaina sistēma. Taču TP pakļautībā kļūs tikai sliktāk.. Un naudiņu saņems oranžie režisori,producenti..
J.
J
Un kā tad ar aizliegto filmu "Pēdējais Lāčplēsis"!? Kurš tad cits, ja ne oranžais Kino cetrs pieņēma politizētus lēmumus!
Es
E
Kāds te vēl kino? Kāda vēl tur pievienošana Kultūras ministrijai, ja pati ministrija jālikvidē ar visu to oranžo parazītu barotavu. Valstī šobrīd DRĪKST PALIKT tikai 3 sfēras: veselības aprūpe, izglītība un socialā sfēra, parējiem pa rīkli...
inguna
i
Patiesībā to kino centru reorganizēt vajadzēja gan, cita lieta - vai šis ir pareizais ceļš... Un ja runājam par politizāciju naudas sadalē... varbūt ne tādā partiju politikas, bet "savējo" politikas ziņā gan tieši tā jau visus šos gadus arī pats kino centrs naudiņu dalījis. Tas nu nebūtu nekas jauns.
tālvaldis
t
velti uztraukumi! Pie mums tādas lietas nenotiek! Mums interesē tikai māksla un politikai nav vietas! Mēs esam latvieši, godīgi, nesavtīgi, vislabākā un taisnīgākā tauta pasaulē. Labāka par mums nav! Kas izdomāja šādu melīgu virsrakstu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas