Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vāc parakstus Talsu slimnīcas saglabāšanai

Talsu, Dundagas un Rojas iedzīvotāju iniciatīvas grupa ir sagatavojusi vēstuli prezidentam Valdim Zatleram un uzsākusi parakstu vākšanu, lai saglabātu Talsu slimnīcas līdzšinējo statusu.

Kā informē Talsu novada domes deputāts Aivars Lācarus, Talsu slimnīca, kas “gadu desmitiem ir kalpojusi tagadējo Talsu, Dundagas un Rojas novadu iedzīvotāju veselībai, tagad saņēmusi katastrofāli mazu finansējumu, līdz ar ko vairāk nekā aktuāls ir jautājums par Talsu slimnīcas pastāvēšanu un, galvenais, Talsu, Dundagas un Rojas novadu iedzīvotāju veselību un pat dzīvību”.

Vēstules Valsts prezidentam tekstā pausts aicinājums nepieļaut Talsu rajona pašvaldības a/s "Talsu slimnīca" pārveidošanu no lokālās daudzprofilu slimnīcas par aprūpes slimnīcu, kas praktiski liegtu saņemt diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību stacionārā Talsu rajona teritorijā vairāk nekā 46 000 cilvēku. “Šādu nepārdomātu un sasteigtu lēmumu rezultātā var ciest mūsu veselība un var tikt apdraudētas mūsu tuvinieku un līdzcilvēku dzīvības, jo krietni palielinātos attālums līdz tuvākajām pieejamajām slimnīcām (Kuldīgā, Tukumā, Ventspilī), kas turpmāk, saskaņā ar LR MK 19.12.2006. noteikumu Nr.1046 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" nesen pieņemtajām izmaiņām, nodrošinātu neatliekamo stacionāro ārstēšanu,” teikts vēstulē.

Iedzīvotāji var parakstīties visās Talsu, Dundagas un Rojas novadu bibliotēkās, Kolkas pārvaldē, Rojas novada domē, Mērsragā ģimenes ārstes Annemarijas Lormanes privātprakses vietā, Talsu tautas namā, Talsu slimnīcā, SIA "Veselības centrs" (poliklīnikā).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas