Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vairāki Jūrmalas domes deputāti apšauba naudas došanu Līvu albumam

Jūrmalas domes sēdē šodien plānots izskatīt jautājumu par 5000 latu piešķiršanu grupas Līvi albuma izdošanai. Ar lūgumu finansēt albumu vērsies mūziķis Aivars Brīze, taču par Līvu vārda izmantošanu īstas skaidrības nav, jo citi bijušie šīs grupas mūziķi iepriekš noraidījuši iespēju, ka kāds varētu uzstāties ar šādu nosaukumu.

Vairāki domes deputāti labvēlību pret grupu skaidro ar pilsētas mēra padomnieka kultūras un sporta jautājumos Raimonda Munkevica interviju laikrakstā Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA), kur viņu izvaicāja mūziķa dzīvesbiedre Elita Veidemane. Kukuļošanā apsūdzētais eksmērs R. Munkevics gan noliedz šo faktu saistību.

Neizpratni par to, kāpēc Jūrmalai būtu jāatbalsta Līvu albums, pauda domes deputāts Māris Dzenītis (Reģionu alianse). «Es saprastu, ja tā būtu Liepāja, bet kāpēc jāmaksā Jūrmalai?» vaicā deputāts, kurš atbalstu grupai saista ar minēto interviju NRA dienu pirms domes Sociālo, veselības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdes, kurā tika lemts par līdzekļu piešķiršanu albumam. Deputāte Iveta Blaua (Vienotība) šajā sēdē atturējusies un joprojām uzskata, ka ir pamats daudziem jautājumiem. Deputāte atgādina, ka ap Līvu vārdu pēdējā laikā atkal virmo diskusijas, jo nav skaidrs, vai Aivara Brīzes, Fēliksa Ķiģeļa un Elvisa Groduma muzikālajai apvienībai ir juridiskas tiesības uzstāties kāLīviem. Turklāt arī I. Blaua saista domes atsaucību naudas piešķiršanā ar R. Munkevica interviju NRA, kurā viņš plaši pauda savu viedokli par tiesas procesu pret viņu un otru kukuļošanā apsūdzēto Normundu Pīrantu. Abi tiek apsūdzēti par kukuļa piedāvāšanu tieši I. Blauai. Intervija NRA parādījās tieši vienu dienu pirms domes komitejas balsojuma par finansējumu A. Brīzes projektam.

Gan R. Munkevics, gan E. Veidemane šādu saistību kategoriski noliedz. R. Munkevics uzskata, ka A. Brīzes projektu vajag atbalstīt, jo viņš jau sen ir aktīvs jūrmalnieks, kurš piedalās pilsētas kultūras dzīvē. Tomēr intervijai NRA ar to neesot nekāda sakara. «Man intervijas ar Veidemani ir bijušas arī pirms diviem gadiem, tajā avīzē par mani ir rakstīts dažādi, un ne visi raksti man patīk,» izteicās R. Munkevics. Savukārt E. Veidemanei šāds jautājums izraisīja smieklus. Viņa pieļauj, ka Jūrmalas domē notiek iekšēja cīņa, un jau minētajā intervijā ar R. Munkevicu esot izskanējis neglaimojošs viedoklis par I. Blauu. «Es Munkevicu intervēju arī tad, kad viņš tikko iznāca no cietuma, un intervēšu arī turpmāk,» apgalvoja E. Veidemane. Pēc viņas teiktā, A. Brīzes projektam nebūšot Līvu nosaukuma. Tomēr, pēcDienas rīcībā esošajām ziņām, vismaz Sociālo, veselības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē esot bijusi runa tieši par Līvu albuma atbalstīšanu. Jūrmalas mērs Gatis Truksnis izteicās, ka viss esot deputātu ziņā, dome finansiāli atbalstot dažādus projektus un šoreiz atbalsts piešķirts A. Brīzem kā aktīvam Jūrmalas kultūras dzīves atbalstītājam. Tas, ka šis finansējums varētu būt «pateicība» par R. Munkevica tēla spodrināšanu NRA, Jūrmalas mēram neesot ienācis prātā, un viņš nespējot iedomāties, ka E. Veidemane spētu rakstīt pasūtījuma rakstus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas