Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Valdība izvērtējusi funkcijas vairākās jomās; galīgo vienošanos vēl nepanāk

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē ir izvērtējusi, no kurām funkcijām vairākās jomās varēs atteikties taupības nolūkos, taču galīgā vienošanās vēl nav panākta - daļa funkciju skar vairākas ministrijas, kurām par konkrētiem pasākumiem jāvienojas līdz nākamajai valdības sēdei.

Ministri izvērtējuši tādas nozares kā vide, aizsardzība, sabiedriskā kārtība un drošība, kultūra, atpūta un sports, izglītība, ekonomiskā darbība.

Patlaban sēdē izsludināts pārtraukums, pēc kura plānots spriest par pārējām jomām.

Kā vēstīts, valdība otrdien izlēmusi, uz kuru nozaru rēķina panāks nākamā gada budžetā iecerēto 275 miljonu latu ietaupījumu. Summas ziņā vislielākais grieziens — par 93 miljoniem latu — plānots sociālās aizsardzības jomai, lai gan procentuāli samazinājums ir tikai par 6%. Salīdzinot ar šāgada jau apcirpto budžetu, samazinājums ir aptuveni 162 miljoni. Uz kopējā fona mazākā samazinājuma summa — trīs miljoni — attieksies uz neatkarīgajām iestādēm, kuru budžetu arī plānots apgriezt par 6% attiecībā pret tiem 2010.gada budžeta izdevumiem, kas aprēķināti, neietverot 275 miljonu samazinājumu.

Ievērojams finansējuma samazinājums gan procentuāli, gan absolūtos skaitļos paredzēts ekonomiskās darbības funkcijai, kas ietver uzņēmējdarbības veicināšanu, atbalstu zemniekiem, ceļu uzturēšanu un citas funkcijas. Paredzams, ka izdevumi šai funkcijai kopumā tiks samazināti par aptuveni 53 miljoniem latu jeb 20%. Par piektdaļu tiks samazināts arī finansējums kultūrai, kas iepriekš minēta kā viena no taupības procesā apdraudētākajām sfērām. Kultūras, sporta un atpūtas funkcijai izdevumi tiks samazināti par 15 miljoniem. Savukārt finansējums vispār netiks samazināts veselībai, procentmaksājumiem par valsts parādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas