Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Valsts Kultūrkapitāla fondam piešķir papildus 200 tūkstošus latu

Ministru kabineta (MK) sēdē otrdien atbalstīta papildu 200 000 latu liela finansējuma piešķiršana Valsts kultūrkapitāla fondam (VKKF) no budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai nodrošinātu  kultūras  pieejamību un mākslas nozaru jaunrades attīstību valstī, informē Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule. Šos līdzekļus piešķir kultūras pieejamības veicināšanai reģionos un nevalstisko kultūras organizāciju atbalstam.

No šīs summas 100 000 latu tiks piešķirts mērķprogrammai "Profesionālu nevalstisku kultūras organizāciju atbalsts" un 100 000 latu - 2010.gada Latvijas reģionu kultūras programmas projektiem, tajā skaitā projektam "Kurzemes kultūras programma" – 30 000 latu, projektam "Vidzemes kultūras programma" – 30 000 latu, projektam "Zemgales kultūras programma" – 18 000 latu un projektam "Latgales kultūras programma" – 22 000 latu.

Kultūras ministrs Ints Dālderis uzsver, ka finansējuma piešķīrums ir ļoti būtisks tieši nevalstiskajām kultūras organizācijām, kuru darbība veicina jaunrades attīstību kultūrā un dalība VKKF projektu konkursos ir viena no galvenajām iespējām saņemt valsts finansējumu šim mērķim. Savukārt finansējums Latvijas reģionu kultūras programmām tiek piešķirts ar mērķi uzlabot kultūras pieejamību reģionos, kā arī nodrošināt nekomerciālās kultūras izplatību un līdz ar to kultūras pakalpojumu pieejamību reģionu iedzīvotājiem, tostarp arī mazturīgajiem iedzīvotājiem, kuriem radīsies plašākas iespējas apmeklēt kultūras pasākumus tuvāk dzīvesvietai. Jāņem arī vērā, ka kultūras pasākumu norise reģionos aktivizē ekonomisko un sociālo dzīvi.

Kā atgādināja D. Vizule, grūtības ar kultūras pakalpojumu pieejamību reģionos bija paredzamas jau 2010. gada budžeta veidošanas laikā, taču tobrīd valsts finansiālās situācijas dēļ nebija iespējams rast risinājumu. Šobrīd līdz ar ekonomiskā stāvokļa stabilizēšanos radusies iespēja risināt šo jautājumu, piešķirot papildu finansējumu kultūras un jaunrades procesu turpmākai saglabāšanai un pieejamības nodrošināšanai iedzīvotājiem. Kā iepriekš ziņots, jau 23. marta MK sēdē tika nolemts piešķirt papildus līdzekļus, tiklīdz VKKF būs lēmis par finansējuma apmēru attiecīgajām mērķprogrammām un kultūras programmām.

2010.gada valsts budžetā apstiprinātais VKKF projektu konkursos sadalāmais finansējums ir 1 876 623 lati, kas ir par 73,4% mazāks nekā 2008.gadā, un līdz ar to līdzekļu samazinājums skāris visas VKKF finansētās aktivitātes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas