Savukārt pirmajiem hospitalizētajiem slimniekiem pēc analīzēm konstatēta salmoneloze.Kā pastāstīja L.Bundule, sākumā saslimušajiem vispārīgi konstatēta zarnu trakta saslimšana, taču tagad par tiem, kas nonāca slimnīcā pirmie, jau skaidrs, ka slimības izraisītājs ir salmonella. Ar to var inficēties no dzīvnieku izcelsmes pārtikas lietošanas. Iespējams, ka kartupeļu biezeņa pagatavošanas procesā izmantots piens vai olas. «Varbūt pirms tam griezta gaļa uz kāda dēlīša vai ar kādu nazi, kas pēc tam netika nomazgāts un tad izmantots biezeņa gatavošanā,» pieļāva L.Bundule. Kā jau ziņots, SVA epidemiologi uzsākuši izmeklēšanu un par notikušo informējuši Pārtikas un veterināro dienestu, ka laika periodā no 31.maija līdz 2.jūnijam saņēmuši informāciju par saslimšanas gadījumiem. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka visi saslimušie 29.maijā iegādājušies siltos ēdienus iepriekšminētajā lielveikalā.
Ja kādam iedzīvotājam mājās vēl saglabājusies nedēļas nogalē minētā lielveikala siltajā cehā pagatavotā kartupeļu biezputra, to nekādā gadījumā nelietojiet uzturā, bet zvaniet SVA Rīgas filiāles epidemiologam (diennakts tālrunis 67271738), lai šo produktu nodotu laboratoriskajai pārbaudei.