Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

VID šogad lielākais kontrabandas ķēriens - vairāk nekā desmit miljoni cigarešu

Ceturtdien, veicot plānotos kontroles pasākumus muitas kontroles punktā Rīgas Brīvostas teritorijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki kādā no Ķīnas nākuša kravas konteinerā atklāja vismaz desmit miljonus „L&M” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.  Šis ir šogad lielākais cigarešu aizturējums. Pastāv aizdomas, ka minētās kontrabandas cigaretes ir marķētas ar viltotu „L&M” zīmolu.

Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem konteinerā bija jāatrodas metāla durvīm, bet tiesībsargi tajā atklāja „L&M” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Aplūkojot konteinerā esošo cigarešu iepakojumus, atklājās, ka tie vizuāli atšķiras viens no otra pēc krāsas, uz iepakojumiem nav uzdrukāti visi „L&M” zīmolam raksturīgie simboli. Šīs vizuālās atšķirības un neprecizitātes liecina par to, ka zīmols visticamāk ir viltots. Arī Krievijas Federācijas akcīzes markas visticamāk ir viltotas. Kravā kopumā atradās vismaz 10 miljoni kontrabandas cigarešu.

Kravas dokumentos kā saņēmējvalsts bija norādīta Krievijas Federācija, taču VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti uzskata, ka patiesībā cigaretes bija plānots realizēt Eiropas Savienībā, kur cigarešu cenas ir ievērojami augstākas nekā Krievijā.

Drīzumā par iepriekš minēto gadījumu tiks uzsākts kriminālprocess. Likuma pants, pēc kura kriminālprocess tiks uzsākts, kā arī cigarešu skaits, tiks precizēts tuvākās diennakts laikā.

Pateicoties VID darbinieku atklājumam, ir novērsts kaitējums valsts budžetam vairāk nekā 500 tūkstošu latu apmērā.

Minēto cigarešu paraugi ekspertīzei tiks nosūtīti „L&M” preču zīmes pārstāvim Latvijā. Ekspertīzes slēdziens apstiprinās vai noliegs VID darbinieku aizdomas par zīmola viltojumu.

Kravas konteiners un tajā atrastās kontrabandas cigaretes drīzumā tās plānots nodoto glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Šogad VID ir atklājis un izņēmis jau 27 miljonus kontrabandas cigarešu, kas jau ir aptuveni puse no visa pagājušajā gadā izņemtā cigarešu skaita – 56 miljoniem cigarešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas