Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Vidusskolā uz nākamo klasi pārcels tikai ar sekmīgām atzīmēm

Turpmāk vidusskolas 10. un 11.klasē jaunieši tiks pārcelti uz nākamo klasi tikai ar sekmīgām atzīmēm (4 un vairāk balles), šādu IZM priekšlikumu otrdien akceptēja valdība. Jaunā kārtība stāsies spēkā jau šajā mācību gadā. Šobrīd spēkā esošie normatīvi pieļāva 10.-11.klašu skolēnu pārcelšanu nākamajā klasē ar divām nesekmīgām atzīmēm.

Atbalstu prasību palielināšanai pauduši gan Izglītības ministrija sociālie un sadarbības partneri, gan skolu direktori, skolotāji un skolēnu vecāki, pamatojusi ministrija. Tas tiekot darīts, lai paaugstinātu vispārējās vidējās izglītības kvalitātes līmeni un vairotu skolēnu atbildību par saviem mācību rezultātiem.

Statistikas dati liecina, ka aptuveni 13% jauniešu, kas uzsāk mācības 10.klasē, tomēr neiegūst vidējo izglītību. Daļa mācības kādā no vidusskolas klasēm pārtrauc, bet daļa 12.klasi pabeidz, iegūstot nevis atestātu par vispārējo vidējo izglītību, bet liecību. Tāpēc IZM rosināja paaugstināt vispārējās vidējās izglītības ieguves kvalitātes prasības, nepieļaujot situāciju, ka 10. un 11.klasē uz nākamo klasi tiek pārcelti skolēni ar nesekmīgām atzīmēm.

Vidusskolā mācības var uzsākt jaunieši, kas ieguvuši apliecību par pamatizglītību, ja vērtējums, zemāks par 4 ballēm, ir ne vairāk kā trijos mācību priekšmetos gadā vai kādā no valsts pārbaudījumiem. Skolas ir tiesības rīkot iestājpārbaudījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas