Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vilks: Izglītības ministrijā ar reformām nepietiek, jāsauc avārijas brigāde

Vienotības ministru reakcija uz izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (Reformu partija) pārmetumiem par jau apsolītās naudas atraušanu izglītībai ir asa.

Ritot otrdienas, 27.augusta, valdības sēdes slēgtajai daļai, sociālajā tīklā Twitter V.Dombrovska kolēģi savu viedokli neslēpj.

"Izglītības ministrijā nu jau ar reformām ir par vēlu. Tur jānāk Avārijas brigādei," savā Twitter kontā paudis finanšu ministrs Andris Vilks.

"Lai sagatavotu budžetu un nemaldinātu skolotājus, laikam jau būs jārosina Vislatvijas akcija - Saskaiti skolēnus Latvijā! IZM tas neizdodas," vēl piemetinājis A.Vilks.

Kritiku attieksmi neslēpj arī labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība), kura norādījusi: "Ir dažādi brīnumi budžeta procesā redzēti, bet ka viens pirms amata sakarīgs cilvēks saiet grīstē, paliek žēl."

Jau vēstīts, ka īsi pirms 27.augusta valdības sēdes izglītības ministrs pavēstīja, ka Finanšu ministrija vēlas atņemt 6 miljonus latu no iepriekš jau apsolītās naudas pedagogiem. Ministrs neslēpa savu sašutumu, norādot - ja valdība otrdien neatbalstīs IZM piedāvāto protokollēmuma projektu, iepriekš dotie solījumi par pedagogu algu paaugstināšanu netiks pildīti un izglītības sistēmai kopumā tiks atņemti 9 miljoni latu no bāzes finansējuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas