Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Visvairāk ar gripu slimo Limbažos, Aizkrauklē un Siguldā

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) dati liecina, ka pagājušajā nedēļā ar gripu slimoja vidēji 27 no 100 000 iedzīvotājiem. Pagājušajā nedēļā gripas gadījumi reģistrēti Aizkrauklē, Daugavpilī, Jelgavā, Kuldīgā, Limbažos, Liepājā, Olainē, Rīgā, Salaspilī, Siguldā un Ventspilī. Limbažos saslimstība ar gripu reģistrēta epidēmijas līmenī – 103 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, augsta saslimstība reģistrēta arī Aizkrauklē un Siguldā.

Pēdējo nedēļu laikā saslimstība strauji pieauga bērnu vidū, tādēļ samazinājies arī skolu apmeklējums: pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 66% audzēkņu, vispārējās izglītības iestādes – 88%.

Eiropas rietumu reģiona valstīs gripas aktivitāte jau bija sasniegusi maksimālo līmeni un pēdējo nedēļu laikā ir ievērojami samazinājusies, savukārt Eiropas austrumu reģionos tā pieaug. Tikai trīs valstīs gripas aktivitāte joprojām ir zema – Latvijā, Serbijā un Slovākijā.

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu un citām elpceļu infekcijām, jāizvairās no cieša kontakta ar slimiem cilvēkiem, kā arī bieži jāmazgā rokas. Lai ierobežotu infekcijas tālāku izplatīšanos, slims nevar iet uz darbu. Klepojot vai šķaudot, deguns un mute ir jāaizsedz ar vienreizējās lietošanas salveti, kas pēc tam jāizmet. Pēc klepošanas vai šķaudīšanas jānomazgā rokas. Ar gripu slimam cilvēkam nepieciešams ievērot mieru, uzņemt daudz šķidruma, izvairīties no alkohola un tabakas lietošanas, kā arī pēc ārsta ieteikuma lietot medikamentus gripas simptomu mazināšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas