Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VNĪ: Zatlera dzīvoklī jāmaina logi, grīdas, vannasistaba, gāzes katls

Eksperzidenta Valda Zatlera jaunā dzīvokļa remonta tāmē iekļauti tikai paši "nepieciešamākie remontdarbi" dzīvokļa funkcionalitātes uzlabošanai - jāmaina logi, vannasistaba, grības, apkures katls, tā intervijā Latvijas radio atzina Valsts nekustamie īpašumi  (VNĪ) pārstāvji.

Jau ziņots, ka sabiedrībā plašu rezonaci izraisījusi ziņa, ka pirms pāris mēnešiem teju par pusmiljonu latu iegādātajam V.Zatlera dzīvoklim nepieciešams vairāk kā 80 tūkstošu latu vērts remonts. Dzīvoklis atrodas Elizabetes ielā, blakus Austrijas vēstniecība un restorāns Vincents, pretī Kronvalda parks un Pasaules tirdzniecības centrs.

V. Zatlera dzīvokli, kas eksprezidentam pienākas saskaņā ar likumu, meklēja īpaši izveidota komisija, kas no vairākiem variantiem par labāko atzina uzņēmējai Irēnai Pulkinenai piederošo Elizabetes ielas dzīvokli, ko V. Zatlera vajadzībām iepriekš īrēja. Galvenais kritērijs bija cena, bet vērtēts tika arī mājas tehniskais stāvoklis. Lai gan dzīvoklis atzīts par tūlītējai lietošanai derīgu, jau pēc pāris mēnešiem piestādīta remonta tāme par aptuveni 81 tūkstoti latu.

VNĪ pārstāvis Artis Dzirkalis Latvijas radio skaidroja, ka V.Zatleram iegādāts lētākais no piedāvātajiem dzīvokļiem, kas atbilduši komisijas prasībām. Remonts nepilnus 200 kvadrātmetrus plašajā dzīvoklī veikts pirms 10 gadiem un Zatlers lūdzis veikt uzlabojumus. Apsekošanā konstatēts, ka jāmaina gāzes katls, logi, jāveic vēl virkne darbu.

"Ja mēs sākam mainīt šīs sistēmas un logus, tas aiz sevis velk zināmus papildus darbus, kas saistīti ar apdares rekonstrukciju, grīdu atjaunošanu, un šie darbi arī tiek iekļauti tāmē. Plus, protams, ir daži funkcionāli uzlabojumi, kas tika veikti tieši pēc eksprezidenta lūguma, piemēram, piemērot vannasistabu viņa vajadzībām," Latvijas radio atzina eksperts.

Nekustamo īpašumu pārstāvis gan uzsver, ka provizoriskajā tāmē iekļauti tikai paši nepieciešamākie darbi un nekādu luksusa lietu tajā nav. Turklāt par remontu sludinās atklātu konkursu un remonta izmaksas, visticamāk, būs mazākas.

A. Dzirkalis gan nav piedalījies komisijā, kas pērn V.Zatleram izvēlējās tieši šo dzīvokli, un atturas spriest, vai, zinot augstās remonta izmaksas, būtu ieteicis to pirkt. Savukārt Ilze Mazurenko, kuras pārstāvētā nekustamo īpašumu kompānija Baltic Sotheby's International Realty iepriekš vairākus gadus mēģināja šo dzīvokli pārdot, uzskata, ka 485 tūkstošus latu par to būtu varēts prasīt vien tad, ja remonta izmaksas jau būtu iekļautas cenā: "Pēc manas pēdējās informācijas, kad es tajā dzīvoklī pēdējoreiz biju, tur būtu jāmaina gan vannasistaba, gan virtuve, gan jāuzlabo grīdas segums. Jautājums, ko viņi tur taisās darīt, jo pēc idejas tie 80 tūkstoši jau ir diezgan tuvu jaunam remontam no gala."

Jau ziņots, ka V. Zatlers no komentāriem par dzīvokļa remontu atteicies.

Plašu rezonansi savulaik izraisīja arī Gunta Ulmaņa un Vairas Vīķes-Freibergas dzīvokļu iekārtošana un remonts pēc prezidentūras beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas