Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VUGD mudina tīrīt sniegu no ēkām; lielveikalos var iegrūt jumti

Ceturtdien un piektdien Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektori aktīvi mudina lielveikalu, sporta haļļu un noliktavu kompleksu saimniekus notīrīt sniegu no ēku jumtiem, _Dienu _informē VUGD priekšnieks Ainars Pencis. Īpaša vērība tiek pievērsta jumtiem, kuriem ir lielas platības.

«Sniegam kūstot, tā smagums ir daudzreiz lielāks, un jumts var iebrukt. Ja piemēram, Alfas, Olimpijas, Plazas jumti bruktu, simtiem cilvēku var iet bojā,» saka VUGD šefs. Viņš atgādina notikumu pirms dažiem gadiem Maskavā, kad smagā sniega sega sagrāva jumtu kādā akvaparkā un prasīja daudz cilvēku upuru.

VUGD kā atbildīgajai iestādei par civilo aizsardzību profilaktisko pasākumu veikšanu uzdeva iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Tas jādara, lai apzinātu un pārbaudītu potenciāli bīstamās ēkas, kuru jumti var iebrukt. Kā informēja Iekšlietu ministrija, VUGD darbinieki pārraudzībā esošajās teritorijās veiks pārbaudes ēkām, kuru jumtiem ir lielas platības, piemēram, lielveikali, sporta halles, angāri u.c. Objektos, kuros uz jumtiem būs biezas sniega segas un tās, iespējams, var apdraudēt cilvēku dzīvību, ēku īpašnieki tiks brīdināti par nepieciešamību tīrīt apsnigušos jumtus.

A.Pencis saka - tā kā tikai šorīt tika sākts ēku saimnieku informēšanas darbs, ziņas, kā veicies, varēšot apkopot ne ātrāk kā pirmdien. Galvenais esot tieši informēšanas darbs, «jo daudzi, kas neskatās televīziju, varbūt pat nav aizdomājušies, ka jumts jānotīra un kas var notikt», saka A.Pencis. Nekādu administratīvo aktu sastādīšana nenotikšot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko par jumtu tīrīšanu saka tirdzniecības centru pārstāvji?

FOTO: Sniega smagumu neiztur jumts "Valdemāra pasāžā"

Tukumā nepabeigtai mājai iebrūk jumts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas