Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

VUGD: visus kūlas ugunsgrēkus šogad nedzēsīsim

Vairāk nekā uz pusi apcirptais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) degvielas budžets šogad, visticamāk, ugunsdzēsējiem liks pieņemt jaunu taktiku cīņā ar ikgadējo pavasara sērgu — kūlas dedzināšanu. VUGD priekšnieks Ainars Pencis Dienai norādīja, ka glābēji arī turpmāk reaģēs uz kūlas dedzināšanas gadījumiem, tomēr, visticamāk, dzēsīs tikai tajos gadījumos, ja būs draudi cilvēka dzīvībai, ēkām vai mežam.

"Deg lauks, dežurē ugunsdzēsēji un nedara neko, tikai uzrauga, lai lauks nodegtu mierīgi, bez cilvēku, ēku vai meža apskādēšanas," skaidro A.Pencis. Lēmumu, kā rīkoties, VUGD pieņems tuvākajās nedēļās.

Iepriekšējos gados šķirot nav nācies — VUGD braucis un dzēsis visus kūlas ugunsgrēkus, pērn tam tērējot 30 tūkstošus latu, kopumā VUGD degvielas izmaksas 2008.gadā sasniegušas 604 tūkstošus latu. Šī gada budžetā degvielai atvēlēts uz pusi mazāk — 287 tūkstoši latu. "Tādējādi arī mēs esam pārdomās. Iepriekš bieži bija gadījumi, kad aizbraucam uz lauku, kur nav ne ēku, ne meža blakus un deg viena trešdaļa no visa. Nodzēšam, bet nākamajā dienā braucam atkal, jo aizdedzināta atlikusī daļa," saka A.Pencis.

Šogad jau reģistrēti 10 kūlas ugunsgrēki, divi arī pagājušajā nedēļas nogalē. Pērn kūla dedzināta 1093 reizes, bet rekordskaitlis reģistrēts 2006.gadā — 7083.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas