Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zalāns: Mūrnieces demisija atlikta, jo koalīcijai nav cita kandidāta

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisija, ko šodien pieņēma Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bet kas tika atlikta līdz 6.jūnijam, vērtējama kā piesardzīgi koalīcijas manevri, jo tai nav cita kandidāta šim amatam, izteicies opozīcijā esošās partiju apvienības Par labu Latviju! frakcijas vadītājs Edgars Zalāns.

"Šī situācija ir visai kurioza. Valdība bez ministra strādāt nevar, tāpēc šādas atliktās demisijas it kā iesākto darbu pabeigšanai ir laika vilkšana, kamēr tiks atrasts pieņemams kandidāts," aģentūrai LETA sacīja Zalāns.Vienlaikus viņš norādīja, ka sniegtais iegansts esot nepamatots. "Mūrniecei bija divi gadi, lai sakārtotu nozari un pabeigtu iesākto," vērtēja Zalāns.Viņš arī pauda, ka gaidāmā demisija, visticamāk, neietekmēšot Mūrnieces darbu, jo viņa ir saglabājusi administratīvo varu, tāpēc ministres pienākumus varēšot veikt pilnvērtīgi."Nav tikai skaidrs, vai pats demisijas lēmums bija neizdevusies PR akcija vai arī mirkļa lēmums - jebkurā gadījumā tas nebūtu vērtējams pozitīvi, jo iekšlietu ministra amatā jābūt mazāk viegli ietekmējamam cilvēkam. Tomēr bija skaidrs, ka Mūrnieces kundzei jau ir iestājies politisks un emocionāls nogurums," tā Zalāns.Jau ziņots, ka Dombrovskis pirmdien pieņēma Mūrnieces demisiju, tomēr viņa vēl paliks amatā vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam, lai pabeigtu iesāktos darbus.Dombrovskis pēc "Vienotības" valdes sēdes norādīja, ka šis lēmums ar iekšlietu ministri ir saskaņots un viņa savu demisiju negrasoties atsaukt. Pati Mūrniece gan uz šo valdes sēdi nebija ieradusies.Kā ziņots, Mūrniece pagājušajā nedēļā premjeram iesniedza demisijas rakstu. Mūrniece iepriekš telefonsarunā ar premjeru vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatojusi ar savu politisko atbildību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas