Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zatlera balsij tieslietu ministra apstiprināšanā būs liela nozīme

Tiesiskuma un godīguma koalīcijai tik svarīgā balsojumā, kā par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Jānim Bordānam (nominē VL-TB/LNNK), nevajadzētu uztraukties, ko šajā sēdē darīs opozīcija, Dienai sacīja Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš nemaz nenoliedza, ka tā kopā ar Saskaņas centru varētu arī balsojumā nepiedalīties, bet tādā gadījumā sēdē var arī nebūt kvoruma. «Tik svarīgā jautājumā viņiem pat no Antarktīdas vajadzētu atgriezties, un vienīgais, kuram ir attaisnojums sēdē nepiedalīties, ir Valdis Zatlers,» piebilda A. Brigmanis. Taču V. Zatlers, kuram nepieciešams ilgstoši ārstēties, Dienai apstiprināja, ka uz sēdi ieradīsies. Viņa klātbūtnei tajā varētu būt īpaša nozīme.

Saeimai tagad ir sesiju starplaiks, bet ceturtdien ir sasaukta Saeimas ārkārtas sesija, lai demisionējošā Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) vietā parlaments varētu apstiprināt jauno tieslietu ministru J. Bordānu. Ministra apstiprināšanai pietiktu ar vienkāršo balsu vairākumu, bet, ja opozīcija nolemj balsojumā nepiedalīties, tad sēdē var nebūt kvoruma, kam nepieciešama 50 deputātu klātbūtne. Koalīcijai ir 56 balsis, bet vairāki Saeimas deputāti atrodas ārpus valsts iepriekš saplānotos braucienos vai komandējumos.

Sēdē nevarēs piedalīties Dzintars Ābiķis un Janīna Kursīte-Pakule no Vienotības. Šonedēļ EDSO Parlamentārās asamblejas sesijā atrodas ministra kandidāta partijas biedre Vineta Poriņa, kā arī Valdis Liepiņš (Reformu partija). V. Poriņa Dienai atzina, ka fiziski nevar ar lidmašīnu atlidot atpakaļ uz sēdi, turklāt viņa ir delegācijas vadītāja un ceturtdien ir svarīga sēde, kurā būtiski aizstāvēt Latvijas intereses. No ārzemēm atgriezties neesot iespējams arī neatkarīgajam deputātam Klāvam Olšteinam un Zandai Kalniņai-Lukaševicai (RP). Ja šie seši deputāti sēdē nepiedalās, tad koalīcijai paliek 50 balsu un līdz ar to Reformu partijas līdera V. Zatlera lēmumam uz sēdi ierasties ir ļoti liela nozīme. V. Zatleru Diena sazvanīja viņa lauku mājās, kurās viņš atlabst pēc operācijas. V. Zatlers teica, ka kvoruma faktors sēdē nav tas iemesls, kāpēc viņš nolēmis ceturtdien doties uz Rīgu un piedalīties sēdē. «Ja es to varu izdarīt, kāpēc nebraukt. Jo tuvāk dzīvei, jo ātrāk var atveseļoties,» teica V. Zatlers ar sev raksturīgo humoru piebilstot, ka nevarot gan solīt, vai piedalīsies debatēs. Tiesa, ZZS vēl ceturtdien pirms sēdes tiksies ar J. Bordānu un savu pozīciju var mainīt, ja redzēs, ka izraudzītā taktika neietekmē lēmuma pieņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas