Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zatlera partija talkas laikā atkal mēģinās mainīt nosaukumu

Zatlera Reformu partija pārstāvju sapulcē pulcēsies Lielās talkas dienā 21. aprīlī Koknesē, lai partijai svarīgu lēmumu pieņemšanu varētu apvienot ar darbu. Tad arī ZRP biedri atkārtoti mēģinās pieņemt lēmumus, ko pagājušajā sestdienā neizdevās izdarīt kvoruma trūkuma dēļ. Viens no būtiskākajiem jautājumiem būs atteikšanās no līdera Valda Zatlera vārda partijas nosaukumā, tālāk dzīvojot kā Reformu partijai.

ZRP kopsapulce 31. martā notika Kongresu namā, un tajā piedalījās gandrīz 500 biedru, kas tomēr nebija pietiekami, lai tā būtu lemttiesīga. Lēmumu pieņemšana bija iespējama, ja piedalās vismaz ceturtā daļa no visiem partijas biedriem, kas būtu 540 delegāti. ZRP ir 2163 biedri. Daļa nav aktīva un nav arī maksājusi biedra naudu. Ja kāds to nemaksā ilgāk kā sešus mēnešus, viņu var izslēgt, taču valde, iespējams, aicinās šos cilvēkus pāriet atbalstītājos. Tad šī biedru daļa, kas faktiski zaudējusi saikni ar partiju, vairs nebūtu kopskaitā, no kura aprēķina kvorumu. Tam, ka kopsapulcē neizdevās nodrošināt vajadzīgo delegātu skaitu, iemesli bija visdažādākie, Dienai atzina Jānis Beinarovičs no Jēkabpils. Daļa todien piedalījās zemessardzes mācībās, vairāki cilvēki nevarēja piedalīties slimības vai ģimenes pasākumu dēļ. Ir arī tādi biedri, kuri nolēmuši būt aktīvāki tad, kad nāks tuvāk vēlēšanas, vai apmeklēt tikai katru otro pasākumu. Vadībai neko pārmest nevarot, jo laikus bija paziņots par sapulci un autobusi arī bija nodrošināti, uzsvēra J. Beinarovičs.

Taču tie, kuri bija atbraukuši uz sapulci, to nenožēlo, lai arī daļēji brauciens bija veltīgs. Madonas novada nodaļas vadītājs Juris Jātnieks sacīja, ka pēc kopsapulces «man palika gaišs iespaids par partiju un arī par mūsu ministriem», ar ko vispirms domājot ekonomikas ministru Danielu Pavļutu un to, ka šajā partijā viss notiek citādi - vienkāršāk, bez tukšām runām un lozungiem. Sazinoties ar nodaļu pārstāvjiem, atklājās, ka daži dibinātāji no šīs partijas jau ir izstājušies, piemēram, sporta žurnālists Arturs Vaiders. Daļa aizgāja pēc Klāva Olšteina grupas atšķelšanās. ZRP izpilddirektors Ivo Valdovskis informēja, ka no gada sākuma izstājušies aptuveni 100 biedru un vēl tikpat varētu būt izslēgti - galvenokārt tie, kuri jau no paša sākuma nav maksājuši biedra naudas. Tajā pašā laikā partijā uzņemti ap 60 jaunu biedru.

Atkārtoti sasauktajā kopsapulcē, kurā vairs nebūs nepieciešams tik liels kvorums, būs iepriekš jau izsludinātā darba kārtība. Koknesē būs jālemj par partijas nosaukuma maiņu, izmaiņām valdes sastāvā, kā arī statūtos jāparedz domes izveidošana, lai lēmumu pieņemšanā vairāk iesaistītu reģionu pārstāvjus. Valdē ir vakanta K. Olšteina vieta, uz kuru izvirzīti pieci kandidāti - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Saeimas deputāti Edmunds Demiters un Inga Vanaga, Iveta Sietiņsone no Cēsu pašvaldības un Rīgas nodaļas valdes loceklis Pēteris Jānis Zārds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas