Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Zatlers budžeta konsolidācijas pasākumus vērtē izvairīgi

"Novērtēt budžeta konsolidācijas pasākumus vēl ir pāragri, jo tie ir tapuši tikai otrdien, turklāt tiks vērtēti un apspriesti gan ekspertu vidū, gan arī sabiedrībā. Pozitīvākais ir tas, ka šis solis ir noticis, un tomēr valdība ir vienojusies,” trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem teica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Atbildot uz jautājumu, cik ilgi turpināsies nodokļu celšana un reformu kavēšanās, Zatlers atbildēja, ka jau pirms nedēļas Dombrovskis publiski ir apņēmies sekot līdzi visām strukturālajām reformām un prasīt personīgu atbildību no tiem ministriem, kuri šīs reformas vēl turpinās.

“Reforma dod ilgtermiņa ietaupījumu – ne tikai tā, ziniet, šodien savilksim jostas ciešāk un tad nākošgad redzēsim. Strukturālās reformas pabeigšana nozīmē to, ka mēs esam savilkuši jostas, bet mums šī komforta sajūta rodas nākošajos gados, jo mēs tērējam mazāk, bet iegūstam labākas kvalitātes valsts pakalpojumu,” skaidroja Valsts prezidents.

Saistībā ar bažām par eiro ieviešanu 2014. gadā, Zatlers uzsvēra, ka valsts ir apņēmusies izpildīt Māstrihtas kritērijus, un ja par to kādu māc šaubas, tad šis cilvēks apšauba arī ekonomikas atveseļošanas programmu.

“Valdības pretinflācijas pasākumi ir ļoti nozīmīgs darbs, kas jādara tuvākajā laikā. Nevajag gaidīt, kā mēs jau esam to pieredzējuši, ka inflācija mums uzlidoja līdz 17%, un tad sāk domāt, ko darīt. Par to ir jādomā jau šobrīd, kad inflācija sāk celt savu galvu,” teica Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas