Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Zatlers sveic atkārtoti ievēlēto Vācijas prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien nosūtījis apsveikuma vēstuli Horstam Kēleram, sveicot ar atkārtotu ievēlēšanu Vācijas Federatīvās Republikas Federālā prezidenta amatā, vēsta Prezidenta kanceleja.

Apsveikuma vēstulē V.Zatlers raksta: "Šī diena Vācijai ir īpaša, jo pirms 60 gadiem līdz ar Pamatlikuma pasludināšanu tika likts pamatakmens stabilai demokrātijai. Tādēļ man ir patiess prieks šajā Vācijai tik nozīmīgajā dienā Jūs sirsnīgi sveikt ar atkārtotu ievēlēšanu Vācijas Federālā prezidenta amatā. Novēlu Jums arī turpmāk daudz spēka un panākumu."

Latvijas prezidents vēstulē atzīmē, ka Latvijas un Vācijas attiecības visās jomās sasniegušas augstu attīstības līmeni un pastāv cieša un uzticības pilna sadarbība gan divpusējā līmenī, gan ES un NATO ietvaros. Valsts prezidents paudis arī pārliecību, ka abu valstu lieliskās attiecības tiks sekmīgi attīstītas arī nākotnē.

Vācijas prezidents Horsts Kēlers sestdien jau pirmajā balsošanas kārtā pārvēlēts amatā uz vēl vienu piecu gadu pilnvaru termiņu, vēsta LETA. H.Kēlers viegli pārspēja savu sociāldemokrātu (SPD) atbalstīto konkurenti Gezīnu Švānu. Par H.Kēleru Federālajā sapulcē nobalsoja 1223 likumdevēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas