Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Zatlers un Karimovs izvēlas pievērsties tikai ekonomikai

Latvijas un Uzbekistānas attiecību prioritāte ir tikai viena – ekonomika. Tā, tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, pirmdien uzsvēra Uzbekistānas līderis Islams Karimovs. Lai arī abu sarunā, kas bija krietni garāka nekā iepriekš plānots, tika runāts arī par cilvēktiesību pārkāpumiem Uzbekistānā, no abu līderu izteikumiem bija noprotams, ka viņi šos jautājumus labprātāk noliktu malā.

V.Zatlers to pēcāk žurnālistiem skaidroja ar to, ka šobrīd svarīgākais ir pasaules ekonomikas recesija un tādēļ ir jābūt pragmatiskiem.Līdzīgi kā dažas dienas iepriekš, Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, arī I.Karimovs centās uzsvērt, ka Uzbekistāna ir vārti uz austrumiem, un tādēļ Latvijai būtu izdevīga sadarbība ar to. Viņš uzsvēra, ka šobrīd daudz aktīvāki Uzbekistānā ir Āzijas un arābu valstu uzņēmēji, taču ne eiropieši. I.Karimovu, kurš atzina, ka iespaidu par Latviju gūst no Krievijas medijiem, tikšanās laikā ar Latvijas delegāciju pauda atzinību par tās teicamajām krievu valodas zināšanām. Jo īpaši viņu bija iepriecinājis satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš izmantoja izdevību, lai lobētu pēc iespējas intensīvāku aviosatiksmi starp Taškentu un Rīgu. Kā varēja noprast no I.Karimova teiktā, viņu bija iespaidojušas ne vien labās ministra krievu valodas zināšanas, bet arī pārliecinošais stāsts par Latviju kā reģiona aviosatiksmes mezglu, no kura uzbeki varētu ceļot arī uz citām valstīm.“Divpusēji mums nav nekādu problēmu,” uzsvēra I.Karimovs. Kā potenciālās sadarbības sfēras, tāpat kā agrāk, tika minēts transports, tirdzniecība. “Prioritāte mūsu attiecībās ir ekonomika un tirdzniecība. Nekādu citu jautājumu, kas mūs varētu apvienot pret kādu trešo valsti, nav un nebūs,” preses konferencē sacīja I.Karimovs. Latvijas prezidentam tuvu stāvošas personas nevarēja pateikt, ko I.Karimovs domāja ar “trešo valsti”, jo abu līderu sarunās par to nav ticis runāts. Tikšanās arī tika izmantota, lai pārrunātu drošības situāciju kaimiņvalstī Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas