Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Zatlers: Valdībai jānoņem neziņas slogs par nākotnes perspektīvām valstī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andris
A
Tas, ka par 1 LS var iegādāties arvien mazāku perču un pakalpojumu apjomu ir normāla parādība. Valūtu devalvēšanās notika un notiek visā pasaulē. Atceries tos laikus, kad ieviesa Ls - tajā laikā ar 10 Ls varēja dzīvot mēnesi. Arī tam pašam $ kādreiz bija paviskam cita vērtība. Tikai starpība ir tā, ka normālās valstīs iedzīvotāju ienākumi apsteidz inflāciju. Arī Lv līdz krīzei tā bija. Bet tagad - inflācija uzņem apgriezienus, bet cilvēku ienākumi ne tikai necenšas tikt līdzi, bet vispār stāv uz vietas. Tātad - grimstam nabadzībā.
AT
A
"Šobrīd valdības uzdevumi ir citi – IKP aug jau četru ceturkšņu garumā, tātad mēs sākam atgriezties pirmskrīzes situācijā. Pilnīgas muļķības, Zatlera kungam vajag izvēlēties labākus ekonomikas padomniekus, inflācijas pieaugums pārsniedz IKP pieaugumu, tātad IKP aug uz inflācijas rēķina. Dzīves līmenis grimst, jo par 1Ls ar katru dienu var iegādāties arvien mazāk un mazāk preču un pakalpojumu.
Jukums
J
Vai valdības intereses un tām atbilstoši izrietošā sociāli - ekonomiskā politika tiešām sakrīt ar valsts un cilvēku interesēm? Atbilde drīzāk ir Nē - to rāda valdības rīcība.
Ha
H
Ne tikai šī valdība - neviena arī no iepriekšējām - nav redzējušas tālāk par savu degungalu! Kādu neziņu tās var noņemt? Tāda valdība Latvijā vēl nav dzimusi un tik drīz arī nebūs! Dzīvojam vienai dienai! Iemesls tam ir vienkāršs. Jau no neatkarības sākumiem tika ieņemta strikta nostāja, ka kapitālismā nekāda plānošana nebūs vajadzīga - brīvais tirgus visu sakārtos! Un tā 15 gadus dzīvojām cepuri kuldami, bezrūpīgi. Kalvīša plānojums - "Septiņi trekni gadi" bija pēdējais... Brīvais tirgus visu sakārtoja...
Fiksais
F
Vai tikai muļķis var atļauties dzīvot valstī, kur par jebkuru darbu maksā n-tās reizes mazāk kā citur Eiropā, kamēr cenu ziņā mēs esam vieni no pirmajiem? Ar vājāko izglītību, neesošus sociālo aizsardzību, kur katru dienu draud, ka valsts uzdevums nav rupēties par sociāli neaizsargātiem - kādus vēl argumentus vajadzētu, lai saprastu, ka ilgtermiņā saistītieses ar šo valsti nedrīkst? Kad statistiskie dati rāda, ka apmēram 80% dzīvo uz izdzīvošanas robežas, valdība paceļ elektroenerģijas tarifus par 44% un gāzei vēl pārdesmit klāt, liela daļa nespēj tikt galā ar uzpūstajiem NĪ nodokļiem? Kāpēc omei pierigā jāmaksā 600-800 latu nodoklis, kamēr kaimiņos esošā māja, kas pieder svensonu bankai, nemaksā ne santīma? Protams būšo strukturālās reformas, kas paredzēs kādus 100 tukstošus atlaist no darba, bet ko darīs šie cilvēki? Vai pieņemt Ekonomikas ministra aicinājumam pamest šo valsti? Cik ilgi muļķiem ļaus spēlēties ar valsti?
Andris
A
Vaja, vajag,...kurš tad to nesaprot. Tikai šī valdība nevar nekādu neziņu noņemt, nekādu cerību dot, jo tās uzticības kredīts ir izsmelts un reitings gāžas lejā. Pat ja tā spētu izstrādāt vislabāko programmu - neviens tai neoticēs. Bet ja neticēs, to nevarēs īstenot. Ir vajadzīgs "restarts", bet ir lielais jautājums - kā to panākt, kurš nāks vietā? Pašlaik grimstam politiskā purvā. Visi kopā. Plus vēl makrokenomikas atveseļošana un mikroekonomikas rēķina (stabilzācijas programma darbībā!) - jā, IKP aug, nodokļu ieņēmumi arī, bet cil'vēkiem - kas? Bezdarbs nesamazinās, emigācija aug, dzimstība krīt, algas stāv uz vietas, cenas aug. Degviela vasarā būs 1Ls/L, drīz ieraudzīsim jaunos elektroenerģijas rēķinus... Krīzes degpunktā bija šoks, bet tagad arvien lielāka bezcerība...
liels' ļaunums
l
Dombrovska valdība (Vienotība, ZZS) ar Zatlera parakstītiem likumiem, apzogot zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes, apzog Latvijas nākotni!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas