Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bērnudārzs Maxvel turpinās darbību pašvaldības telpās līdz 24.oktobrim

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks pirmdien uzdeva Rīgas domes Īpašuma departamentam strīdā ar privāto mācību iestādi SIA Privātskola Maxvel rast abām pusēm pieņemamu risinājumu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību daļā.

Jau ziņots, ka vairākus mēnešus izveidojusies situācija, kurā Rīgas pašvaldība kļuvusi par ķīlnieku bijušajam telpu nomniekam - privātskolai, kas pēc līguma termiņa beigām turpina bez tiesiska pamata izmantot pašvaldībai piederošas telpas, kavējot pašvaldību uzsākt jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes izveidošanu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle

"SIA Privātskola Maxvel šobrīd ir nostādījusi neapskaužamā situācijā to bērnu vecākus, kuri apmeklē šo privāto pirmsskolas izglītības iestādi. Ignorējot nomas līguma termiņu, novilcināta iespēju savlaicīgi pārvākties uz jaunām telpām", secināja A.Ameriks. 

A.Ameriks pirmdien saņēma privātskolas Maxvel vadības vēstuli, kurā lūgts rast iespēju privātajai pirmsskolas izglītības iestādei vēl mēnesi palikt telpās Rīgā, Dzelzavas ielā 9, lai bērnudārzs varētu pārvākties uz jaunajām telpām, šajā laikā nepārtraucot iestādes darbību.

Saskaņā ar Īpašuma departamenta sniegto informāciju, Rīgas pilsētas pašvaldības un SIA Privātskola Maxvel noslēgtais līgums par pašvaldības piederošo telpu Dzelzavas ielā 9 nomu beidzies jau šā gada 4.jūlijā, kas nozīmē, ka jau vairāk nekā trīs mēnešus iestāde nelikumīgi izmanto pašvaldības telpas.

Ņemot vērā, ka ēku Dzelzavas ielā 9, kurā, lai mazinātu rindas uz vietām pašvaldības bērnudārzos, jau 2012.gada pavasarī būtu jāatver jauna pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde, nepieciešams arī iepriekš remontēt, privātās iestādes nostāja par spīti brīdinājumiem turpināt darbu ēkā, pašlaik rada šķēršļus savlaicīgi tikt pie vietas pašvaldības bērnudārzā tiem bērniem, kas uz šo iespēju gaida rindā.

Savukārt Īpašuma departaments A.Ameriku vēstulē informē, ka pašvaldībai piederošās ēkas Dzelzavas ielā 9 pārņemšana notiks 24.oktobrī plkst.10.00. "Līdz norādītajam laikam SIA Privātskola Maxvel ir pilnībā jāatbrīvo bez tiesiska pamata aizņemtās telpas Rīgā, Dzelzavas ielā 9, no komercsabiedrībai vai trešajām personām piederošās kustamās mantas, kā arī jānodrošina to sakārtošanu," teikts Īpašuma departamenta paziņojumā.

Tāpat, par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo telpu Rīgā, Dzelzavas ielā 9 faktisko lietošanu SIA Privātskola Maxvel ir jāveic samaksa 644 latu mēnesī par visu telpu faktiskās lietošanas laiku no 04.07.2011. līdz telpu faktiskās atbrīvošanas dienai, norādīja departamentā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas