Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Covid-19 dēļ Rīgas skolās mācību process nav traucēts

Lai gan Latvijā pieaugusi saslimstība ar Covid-19, Rīgas skolās mācību process neesot traucēts.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīcībā neesot informācijas, ka kādā no pašvaldības skolām būtu izveidojusies kritiska situācija saistībā ar Covid 19 izplatību. 

Normatīvie dokumenti neparedzot Covid-19 saslimstības uzskaiti vai monitoringu.

Pašvaldībā gan atzīst, ka saslimšanas gadījumi gan izglītojamo, gan pedagogu vidū ir.

Situācijā, ja skola saistībā ar pedagogu saslimšanu nevar nodrošināt mācību procesu klātienē, tad iespējams mācības īslaicīgi organizēt attālināti. Pagaidām skolām nav bijusi šāda nepieciešamība organizēt mācības attālināti.

Ja izglītības iestādē konstatēts saslimšanas gadījums ar Covid-19 raksturīgiem simptomiem, tad ieteicams veikt antigēna ātro paštestu. Skolas ar testiem esot nodrošinātas, informēja pašvaldībā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā, no 11.septembra līdz 17.septembrim, konstatētas 122 Covid-19 inficētas personas, kas ir par 32 gadījumiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, aģentūra LETA noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC atgādina par nepieciešamību izvairīties no kontakta ar citiem cilvēkiem un nedoties uz sabiedriskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem, piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Tāpat svarīgi ievērot roku higiēnu, proti, regulāri mazgāt un/vai dezinficēt rokas, nepieskarties ar netīrām rokām sejai, kā arī vairākas reizes dienā vēdināt telpas, plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā.

SPKC arī informē, ka gripas monitorings atsāksies no oktobra pirmās nedēļas, savukārt aicinājums iedzīvotājiem vakcinēties - oktobra vidū vai noslēgumā.

Kā ziņots, kopš augusta beigām Covid-19 izplatība Latvijā pieaug, un to var izskaidrot gan ar mācību sākšanos skolās, gan cilvēku atgriešanos no laukiem pilsētās pēc vasaras atvaļinājumiem.

Arī SPKC riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs iepriekš norādīja, ka vīrusa pieaugums nav nekāds brīnums, tas visu šo laiku ir turpinājis cirkulēt. Turklāt šobrīd līdz ar rudens iestāšanos vīrusam ir labvēlīgi apstākļi.

"Cilvēki atgriežas no atvaļinājumiem, vairāk savā starpā kontaktējas. Ir arī septembris, mācību gada sākums, kad bērni veido savus kolektīvus. Rudenī mēs vairāk laika pavadām iekštelpās, būs auksts, un mēs mazāk vēdināsim telpas. Katru gadu mums ir arī pirmais respitori sincitiālā vīrusa un citu vīrusu pieaugums, ne tikai Covid-19," sacīja Pereviščikovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas