Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kalnkaziņš rosina kanāla bebriem izlikt slazdus

“Rīgas dārzu un parku” direktors Agnis Kalnkaziņš lūdzis pilsētas domnieku atļauju Rīgas kanālmalas bebrus izķert ar slazdiem. “Jau pilnībā ir nopostīti deviņi liela izmēra koki un krūmu stādījumi. Liela daļa koku ir pakļauti bebru neprognozējamai tālākai rīcībai,” vēstulē Rīgas domes Vides komitejai raksta A.Kalnkaziņš.

“Rīgas dārzu un parku direktors” rosina bebrus steidzami izķert ar slazdiem. Otra iespēja esot kokus pasargāt ar aizsargsietiem, tomēr tas, pēc viņa atzītā, nebūtu racionāli, jo padarītu kokus vizuāli “neizteiksmīgus”.

“Ņemot vērā, ka bebru pārvietošanās iespējas pa sauszemi ir līdz pat 200 m, nebūtu racionāli 12,26 ha lielā platībā augošajiem koku stumbriem uzstādīt aizsargsietus, kas pilsētas centra ainavisko koptēlu, kas iekļauts UNESCO pasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā, padarītu vizuāli neizteiksmīgu,” slazdu izlikšanas metodes pielietošanu pamato A.Kalnkaziņš.

Viņš lūdz domnieku atbalstu bebru izķeršanai ar slazdiem posmā no 13.janvāra ielas līdz Andrejostai.

Lai pašu acīm redzētu bebru postījumus un lemtu par situācijas nopietnību, deputāti otrdien dosies izbraukuma sēdē pie kanāla, vēsta aģentūra BNS. Šobrīd Rīgā ir uzskaitīti vairāk nekā 120 bebri. Dzīvnieki dzīvo pilsētā un rajonā. Bebri "saimnieko" arī vairākās citās vietās Rīgā, piemēram, Ķīšezera apkārtnē un Sarkandaugavā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas