Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ķirbju čempionātā uzvarējis 165 kg smags milzenis

Rīgas Zooloģiskajā dārzā otrdien notika ikgadējais Latvijas ķirbju čempionāts, kurā, uzstādot jaunu Latvijas rekordu, čempiona titulu pārliecinoši ieguva skrundēnietes Dainas Badovskas izlolotais 165 kilogramus smagais dārza milzenis, informē  Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.

Līdz ar šī gada uzvaru Daina Badovska ir kļuvusi par sava veida Latvijas ķirbju čempionāta leģendu, jo viņas izaudzētie ķirbji Latvijas rekordus ir uzstādījuši jau divus gadus pēc kārtas.

Godpilno otro vietu šī gada sacensībās arī jau otro gadu pēc kārtas ieguva dagdēniete Inna Kazlovska ar savu 117 kilogramus smago ķirbi. Savukārt goda pjedestāla trešo vietu ieņēma 110 kilogramus smagā dārza oga no Carnikavas, kuru izaudzējis Valdis Magonis. Līdzīgi kā pērn arī šogad visu finālā iekļuvušo ķirbju kopējais svars pārsniedza vienas tonnas robežu.

Kopumā čempionātam šogad tika pieteikti 26 raženi ķirbji no jau minētajiem Skrundas un Dagdas novadiem, kā arī no Saulkrastu, Talsu, Ikšķiles, Vaiņodes, Ādažu, Līgatnes, Grobiņas, Carnikavas, Rēzeknes un Madonas pilsētām un novadiem.

Arī šī gada sacensībās teju neizkustināmos dārza milžus svērt un mērīt palīdzēja Latvijas ķirbju čempionāta ilggadējais patrons - spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kā arī spēkavīrs Dainis Zāģeris, kurš ir patlaban spēcīgākais vīrs Latvijā.

Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas ceremonijas noslēguma ķirbji tika nogādāti degustēšanai Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem. Vislielāko prieku par veselīgo kārumu izrādīja Amūras tīģeris Klifs Grants un degunlācīši, kuriem par godu milzu ķirbji tika pildīti ar šo dzīvnieku iemīļotāko kārumu – tārpiem.

Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieki gada laikā notiesā aptuveni 5 tonnas ķirbju - vidēji 25 kilogramus dienā. Tātad ar šī gada rekordistu dzīvnieki varēs mieloties teju veselu nedēļu. Šo vērtīgo ogu labprāt ēd lāči, brieži, nīlzirgi, kukaiņi, ķenguri, pērtiķi, krēpjvilki, pāvi, dzērves, zosis, gulbji, ķirzakas, bruņrupuči un citi dzīvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas