Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No dzīvojamās mājas Bolderājā iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 24 iedzīvotāji

No dzīvojamās mājas Bolderājā, Rīgā, iespējama griestu iebrukuma dēļ evakuēti 24 iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD plkst.16.49 saņemts izsaukums uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju piecstāvu dzīvojama mājā ir atdalījies jumta panelis un iekritis bēniņu stāvā. Glābēji veica visas kāpņu telpas evakuāciju. Evakuēti 23 cilvēki.

Rīgas pilsētas būvvaldes eksperti apsekoja ēku un aizliedza iedzīvotājiem atgriezties ēkā, līdz tiks veikta padziļināta ekspertīze.

Notikuma vieta ir norobežota, un Valsts policijas pārstāvji dežurē notikuma vietā. Plkst.20.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Dāme-Birziņa piebilst, ka aizliegums atgriezties ir tikai tās kāpņu telpas daļā, kur ir šīs bīstamās konstrukcijas. Pārējā ēkas daļā var atgriezties iedzīvotāji.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, ēkai Stūrmaņu ielā 3 bēniņos iebruka jumta panelis, kā rezultātā ieplaisāja 5.stāva griesti. No negadījumā cietušās kāpņu telpas evakuēti 24 cilvēki.

Sadovskis norādīja, ka sākotnēji tika piesaistīts "Rīgas satiksmes" autobuss, lai evakuētie cilvēki varētu uzturēties siltumā. Patlaban divi iedzīvotāji ir izmitināti dienesta viesnīcā, kamēr pārējie pagaidām no izmitināšanas ir atteikušies, jo atraduši vietas, kur pārnakšņot. Tomēr, ja kādam no iedzīvotājiem ir nepieciešama izmitināšana, tad policija aicina sazināties pa tālruni 110.

Sadovskis pastāstīja, ka negadījuma vietā bija ieradies Rīgas domes Attīstības departamenta pārstāvis, kurš pieņēma lēmumu pārtraukt negadījumā cietušās kāpņu telpas ekspluatāciju, un Valsts policija ir aizzīmogojusi kāpņu telpas durvis.

Saskaņā ar Sadovska rīcībā esošo informāciju ēku Stūrmaņu ielā 3 apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", kam turpmākajās dienās būs jāveic ēkas ekspertīze.

Notikuma vietā visu nakti sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Par notikušo Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude, aģentūrai LETA pastāstīja policijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas