Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītāja amata atbrīvo Zalpēteri

Rīgas dome šodien nolēma atbrīvot no amata Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri.

Zalpētere tiek atbrīvota no amata ar 16.novembri, pamatojoties uz Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (APP) rīkojumu.

LETA jau ziņoja, ka Zalpētere personīgu apsvērumu dēļ nolēmusi atstāt amatu un vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi. Tas noticis pēc abpusējas vienošanās.

Viņas vietā izpilddirektora pienākumus uz laiku veiks Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Kā vēstīts, Zalpētere Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājas amatā nonāca pēc tam, kad no izpilddirektora amata uz pārbaudes laiku atstādināja Juri Radzeviču (GKR). Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Zalpētere nesekmīgi startēja uz vietu Rīgas domē no Latvijas Reģionu apvienības/Latvijas attīstībai saraksta.

Kopš šī gada janvāra stājās spēkā grozījumi normatīvajos aktos, ka nosaka, ka visu kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs ir pilsētas izpilddirektors. Šādas izmaiņas tika pieņemtas ar mērķi nodrošināt politisku neitralitāti kapitālsabiedrību pārvaldē.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

Taču Zalpētere iepriekš bija paudusi gatavību pildīt izpilddirektora pienākumus, līdz Rīgas dome apstiprinās amatā jauno izpilddirektoru.

Zalpēteres lēmums atstāt amatu "personīgu apsvērumu dēļ" pieņemts neilgi pēc tam, kad Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis izstājās no partijas Latvijas attīstībai (LA) un publiski paziņoja, ka partijā privātās interesēs visu nosaka viens cilvēks - partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) un apvienību veidojošās LA valdes loceklis Edgars Jaunups.

"Neslēpšu, ka esmu saņēmis no domes aparāta signālus par to, ka brīdī, kad šeit bija domes pagaidu administrācija, tādi kadri kā Jaunups nāca un atklāti veica pārrunas par kaut kādiem jautājumiem, tajā skaitā personālijām," intervijā laikrakstam Diena atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas