Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Amatnieki dāvina izstrādājumus Brīvdabas muzejam, kurus izsolīs

Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kur šajā nedēļas nogalē atzīmēs gadatirgus 40.gadadienu, izveidojis izstādi, kā tirgi mainījušies gadu gaitā. Amatnieku dāvana muzejam būs izstrādājumu ziedošana izsolei, kurā līdzekļus vāks Liepājas ostas noliktavas Bezdelīgas ēkas restaurācijai.

«Vēl viena dāvana sabiedrībai būs Dainas Kraukles grāmatas Gadatirgi Latvijā prezentācija. Tā būs pirmā daļa, kurā aprakstīta Kurzeme. Kopumā paredzētas piecas daļas,» informē muzeja direktore Ilze Millersone.

Šogad gadatirgū darbosies arī Latvijas pasta punkts, kas atradīsies Kurzemes zvejnieku pļavā pie lielās skatuves. Šajā pasta punktā varēs iegādāties arī īpašas pastkartes ar Brīvdabas muzeja skatiem, tās varēs apzīmogot ar speciālu zīmogu, kas apliecinās dalību 40.gadatirgus svētkos.

Muzeja direktore I.Millersone Diena.lv stāsta, ka gadatirgū iegūtie līdzekļi muzejam palīdzēs «pārlaist vasaru, kad valsts finansējums muzejam esot ļoti knaps». Pērn gadatirgus laikā muzejs ieguva aptuveni 40 000 latu, stāsta direktore.

Nomas maksas amatniekiem šogad nav paaugstinātas. «Izvēlējāmies maksu paaugstināt ēdinātājiem, jo viņu peļņa tomēr ir lielāka,» saka muzeja direktore.

Kuras preces šogad apmeklētāji visvairāk iekāros un iegādāsies, pagaidām esot grūti prognozēt. Tomēr muzeja direktore stāsta, ka pērn bijusi tendence iegādāties dārgākas preces. «Mēs bijām domājuši, ka vairāk pirks mazos suvenīrus, bet notika citādāk. Varbūt tas ir kā ieguldījums nākontē,» prāto I.Millersone.

«Katru gadu cenšamies paaugstināt izstrādājumu kvalitāti. Notiek stingra amatnieku atlase, kuras galvenais kritērijs ir atbilstība tautas lietisķās mākslas principiem, kuriem pamatā ir augstas kvalitātes darbs,» stāsta muzeja direktore.

(papildināta ar pasākumu programmu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PROGRAMMA

 

Brīvdabas muzeja gadatirgus programmu lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas