Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pasta vietā viesnīcu tomēr nebūvēs

Bijušās Latvijas pasta ēkas vietā pie Stacijas laukuma plānotā darījumu centra projekts ieguvis jaunus vaibstus. Teju divu gadu laikā tā autors arhitektu birojs Depo projekts izstrādājis jaunu ēkas vizuālo un funkcionālo risinājumu, kas balstīts uz Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijā izteiktajiem priekšlikumiem.

No teju ugunīgi sarkana brīvstāvoša objekta ar «nervozu fasādi» ēka iemantojusi «mierīgāku tonalitāti, ir labāk veidots fasādes ritms, un kopumā risinājums ir modernāks». Nākamnedēļ projektu iecerēts prezentēt pilsētas galvenajam arhitektam, bet jau nākamā gada pavasarī varētu sākties būvniecība. Vismaz tā iecerējis projekta attīstītājs Guntis Rāvis. Objektā plānots investēt līdz 40 miljoniem latu.

Diena jau rakstījusi, ka nojauktās Latvijas pasta ēkas vietā plānots uzbūvēt vērienīgu biroju un tirdzniecības kompleksu. Tā attīstītājs ir SIA Attīstības aģentūra, kuras īpašnieks ir Guntis Rāvis.

Iepriekš ēka bija paredzēta kā brīvstāvošs objekts, taču jaunajā risinājumā tā tiks savienota ar blakus esošo tirdzniecības centru Origo, tādējādi kļūstot par vienotu centru, Dienai stāsta Depo projekta valdes priekšsēdētājs un arhitekts Uldis Zanders. Turklāt jaunais risinājums paredz, ka centrā nebūs viesnīcas, kā bija plānots iepriekš. Tas, pēc U.Zandera teiktā, saistīts ar ekonomisko situāciju valstī un krīzi tūrisma nozarē. «Sākotnējam risinājumam, ko izstrādājām Latvijas Arhitektu savienības rīkotajā konkursā, arhitektu kolēģija pārmeta fasādes agresīvo krāsojumu, pārspīlētu stūra vertikālo akcentu. Ņemot vērā šos ieteikumus, izkristalizējies šis variants,» pārmaiņas skaidro U.Zanders un piebilst, ka jaunajā risinājumā saskaņā ar objekta atrašanos Rīgas vēsturiskā centra teritorijā mainījusies fasāžu koncepcija - vairāk izmantoti ķieģeļi un kapars. «Taču, tā kā ēka atradīsies blakus Centrālajai dzelzceļa stacijai un netālu no Starptautiskās autoostas, tai vienlaikus jābūt modernai,» tāpēc apdarē tikšot izmantots arī stikls un metāls.

Arhitekti nav atteikušies no vertikālā stūra akcenta, kas būs vērsts pret Satekles ielu. Tornis, ko, pēc U.Zandera teiktā, arhitekti padarījuši mierīgāku, sasniegs sestā stāva augstumu, un tajā atradīsies biroju telpas. Piecu stāvu augstajā darījumu centrā galvenokārt iecerēti biroji, kā arī tirdzniecības platības. Otrā stāva līmenī plānota izeja uz peronu, piebilst U.Zanders.

Vērienīgā darījumu centra būvniecība varētu sākties jau nākamā gada pavasarī, aģentūrai LETA sacījis projekta attīstītājs G.Rāvis. U.Zanders gan ir nedaudz piesardzīgāks, atgādinot, ka pagaidām projekts ir skiču stadijā.

Jāatgādina, ka Attīstības aģentūra Stacijas laukuma zemes nomas tiesības ieguva Latvijas pasta rīkotā konkursā. Saskaņā ar līgumu nomnieks pastam samaksāja četrus miljonus latu, bet turpmākos 49 gadus maksās nomas maksu 200 000 latu gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas