Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pirmajiem Rīgas siltuma klientiem pieslēgta apkure

AS "Rīgas siltums" ir gatava 2012./2013.gada apkures sezonai, un tā sāksies kā ik gadu, atsaucoties uz klientu pieprasījumu sākt siltumenerģijas piegādi, informē uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Jana Roze. Atsevišķi klienti jau sākuši apkures sezonu - siltums tiek piegādāts četrām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Roze atgādināja, ka dzīvokļu īpašniekiem, kas vēlas sākt apkures sezonu, jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar attiecīgu lūgumu. Balstoties uz apsaimniekotāju lūgumu, "Rīgas siltums" dod atļauju sākt apkures sezonu pie nosacījuma, ka nav parādu par patērēto siltumenerģiju.

"Veiksmīgas apkures sezonas sākšanas galvenie priekšnosacījumi ir nokārtotas parādsaistības par jau patērēto siltumenerģiju un sagatavots individuālais siltummezgls apkures sezonai," uzsvēra Roze.

Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, jāizmanto automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas iespējas, kas ir pieejamas gandrīz visos Rīgas namos, norāda "Rīgas siltums".

Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar iedzīvotājiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai - atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas vai, gluži pretēji, - ieslēdzas. Lai drēgnajās rudens dienās mājoklī būtu komfortabli, siltummezgli ļauj regulēt siltuma piegādi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā, norāda "Rīgas siltums".

"Jautājumus par apkures sezonas sākšanu, tās beigšanu un izvēlētiem siltumenerģijas taupības režīmiem izlemj dzīvokļu īpašnieki, savu nostāju paužot apsaimniekotājam," atgādina uzņēmums.

Roze piebilda, ka ik gadu tiek ieguldīts daudz laika un līdzekļu darbam ar debitoriem. Lai nerastos sarežģījumi saistībā ar savlaicīgi neapmaksātiem klientu rēķiniem par piegādāto siltumenerģiju, "Rīgas siltums" arī šogad plāno piesaistīt 18,5 miljonu latu īstermiņa kredītlīniju, lai norēķinātos par piegādāto enerģiju ar AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Gāze".

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Uzņēmums finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, noslēdzis ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu un 5,6 miljonu latu peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, "Rīgas siltuma" apgrozījums pieaudzis par 15%, bet peļņa - par 33%.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas