Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PS: publisks atbalsts agresijai pret Latviju ir krimināli sodāms

Pilsoniskā savienības (PS) Saeimas frakcijas deputāti ir sagatavojuši grozījumus Krimināllikumā, kas paredzētu kriminālatbildību par publiska atbalsta paušanu PSRS vai nacistiskās Vācijas agresijai pret Latvijas Republiku, šīs agresijas noliegšanu vai tās nozīmes mazināšanu saistībā ar šo valstu īstenotajiem kara noziegumiem.

Līdzīga satura priekšlikums esot nesen iesniegts arī Lietuvas Seimā, un nesen tas pieņemts pirmajā lasījumā, norāda partija. PS deputāti, līdzīgi kā Lietuvā, par šādu noziegumu izdarīšanu ierosina noteikt naudas sodu vai brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.

Pilsoniskās savienības Rīgas Domes (RD) frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis norāda, ka partija nosoda Rīgas pilsētas izpilddirekcijas lēmumu, atļaujot 13.oktobrī Latvijas Sociālistiskai partijai rīkot pasākumu pie pieminekļa Uzvaras laukumā par godu 65.gadadienai, kopš Rīgā ienācis padomju karaspēks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas