Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pulks: RS meitas uzņēmuma Rīgas acs izveide nav sevi attaisnojusi

Pērn vasarā dibinātais Rīgas satiksmes (RS) meitas uzņēmums SIA _Rīgas acs _nav attaisnojusi savu izveidi, jo vairāk nekā gada laikā nekas tā arī nav paveikts, portālam Diena.lv sacīja Rīgas domes (RD) Vienotības frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Rīgas acs dibināta ar mērķi ieviest 4,5 miljonus latu vērto integrētās informācijas sistēmu, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, norādīts RS mājas lapā.

Paredzēts, ka integrētās informācijas sistēmas ieviešanas dēļ samazināsies sabiedriskā transporta kavējumi (nobīdes no grafika) un, ņemot vērā arī plānotos drošības pasākumus, palielināsies to iedzīvotāju skaits, kas izvēlēsies sabiedrisko transportu kā optimālāko pārvietošanās līdzekli Rīgā.

Kā portālu Diena.lv informējis RS preses sekretārs Viktors Zaķis, šī gada pirmajā pusē ieplānots aprīkot vairākus transportlīdzekļus ar integrētās informācijas sistēmas prototipu, veikt tā testēšanu un veiksmīga rezultāta gadījumā uzsākt iekārtu masveida uzstādīšanu transportlīdzekļos.

Līdz šim kapitālsabiedrība ir sakārtojusi uzņēmuma juridisko un organizatorisko dokumentāciju, izstrādājusi vairākus finansējuma piesaistes modeļus, uzsākusi gatavot detālu tehnisko dokumentāciju sabiedriskā transporta integrētās kustības kontroles, pasažieru drošības un informēšanas sistēmas pakalpojuma piegādei, informējis V. Zaķis.

2011.gadā uzņēmums nav veicis investīcijas tehniskā aprīkojuma vai informācijas sistēmu iegādē, kā arī neviens sabiedriskā transportlīdzeklis nav aprīkots ar šādu risinājumu, vienīgi ir veiktas atsevišķas testa instalācijas. Taču šobrīd noris intensīvs darbs tehnisko risinājumu un informācijas sistēmu piedāvājumu un tirgus situācijas apzināšanā, kas nav vienkāršs un triviāls uzdevums, uzsver V. Zaķis.

Rīgas acs paveikto kritizē O. Pulks, kurš norāda, ka kompānijas izveide nav sevi attaisnojusi, jo tālāk par iecerēm, kā Rīgas acs varētu darboties, tā arī nav tikts.

"Tas, ko pēdējā Satiksmes komitejā es redzēju ir nevis darba plāns, bet prezentācija par to, kā šis uzņēmums varētu darboties. Nu, jau ir šķiet, ka gads pagājis, ja ne vairāk, tā kā prasītos jau ne tikai prezentācija par vēlamajiem rezultātiem, bet kā minimums par to, kas ir izdarīts un kāds ir darba plāns gaidāms," pauž O. Pulks.

Vienotības frakcijas vadītājs uzskata, ka uzņēmums neko līdz šim nav izdarījis, tajā pat neesot darbinieki, izņemot valdes locekļus. Par valdes locekļiem pērn vasarā kļuva Anita Gaile, Dmitrijs Perlovs un Guntars Zeipe.

"Šis ir viens no daudziem neveiksmīgiem Saskaņas centra projektiem. Diemžēl par nodokļu maksātāju naudu vai arī pastarpināti, jo mēs jau tomēr arī dodam Rīgas satiksmei šo nodokļu maksātāju naudu," pauž O. Pulks.

Kritisks ir arī RD frakcijas Demokrātiskie patrioti priekšsēdētājs Jānis Mārtiņš Skuja. Viņš aicinājis RD priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs), kurš pilda arī kapitāļdaļu turētāja funkcijas, veikt revīziju RS, turklāt izteicis arī bažas, ka RS piederošais uzņēmums Rīgas acs grasās ieviest integrētās informācijas sistēmu, nerīkojot iepirkumu konkuru.

J. Mārtiņš Skuja norāda, ka RS burtiski mudž no rīdziniekiem neizdevīgiem un zaudējumus nesošiem darījumiem, taču tajā pašā laikā piepildās dažas privātas kabatas.

"Vai Ušakovs sargā Bemhenu un Rīgas satiksmi, jo tā tagad ir partijas Saskaņas centrs spices melnā kase? Pēc desmitiem miljonu katra gadu investīcijām uzņēmums novests tuvu bankrotam. Rīdzinieku nauda tiek vienkārši notriekta. Jau atkal, tūlīt RS piederošais uzņēmums Rīgas acs bez iepirkuma konkursa tērēs 4,5 miljonus latu," paudis J. Mārtiņš Skuja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas