Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā mājas ballīšu kontrolei speciālus reidus nerīkos

Svētku brīvdienās Rīgas pašvaldības policija (RPP) nerīkos speciālus reidus mājokļu apsekošanai, lai pieķertu neatļautu mājas ballīšu rīkotājus, taču reaģēts uz izsaukumiem saistībā ar epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumiem, aģentūra LETA noskaidroja RPP.

Šogad svētkos ciemiņus nedrīkst uzņemt savās mājās, ne arī doties ciemos, tāpēc policija atgādina, ka privātas ballītes ir aizliegtas.

Speciālu reidu, kuros policija apsekotu mājokļus, nebūs, tomēr tiks reaģēts uz izsaukumiem saistībā epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumiem.

Vienlaikus policija apsekos tirdzniecības vietas, kā arī pievērsīs uzmanību izklaides vietām, kuras jau iepriekš ir pārkāpušas noteikumus, rīkojot pasākumus.

Policija gan atgādina, ka normatīvie akti ir paredzējuši vienu izņēmumu, ja viesošanās notiek pie personas, kura dzīvo viena. Likumsargi gan uzsver, ka ierobežojumi ir domāti sabiedrības kopējai drošībai, nevis, lai meklētu apkārtceļus tiem.

Katrā šādā situācijā iedzīvotājam pašam ir jāizvērtē, vai satikšanās ir iegriba vai nepieciešamība, piemēram, aprūpēt vientuļu vecvecāku un aizvest viņam pārtiku.

Katrs šāds pārkāpums tiks izvērtēts individuāli. Piemēram, ja tiek rīkota mājas ballīte ar 20 viesiem, tad rīkotājam sods visticamāk būs lielāks nekā apmeklētājiem.

Normatīvie akti nosaka, ka par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu privātpersonām piemēro naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas