Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rīgā saskaitīti vēlētāju plusiņi un mīnusi par kandidātiem

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisija saskaitījusi vēlētāju atzīmētos plusiņus un mīnusus un paziņojusi personas, kuras nākamos četrus gadus strādās Rīgas domē.

Saskaņā ar rezultātiem skaitliski visvairāk krustiņu no vēlētājiem saņēmis Saskaņas centra līderis Nils Ušakovs - 62 784 plusu. Tomēr proporcionāli vislielāko sava elektorāta atbalstu saņēmis Ģirts Valdis Kristovskis, kuru īpaši atzīmējuši 36 595 vēlētāju, tātad 80% no visiem par Pilsonisko savienību Rīgā nobalsojušie. N. Ušakovu kā īpašu atzīmējuši 76% SC vēlētāju, tikpat liels īpatsvars ir arī Aināram Šleseram (LPP/LC), kuram plusiņu pielikuši 27 801 no 36 521 LPP/LC saraksta vēlētājiem. Tāpat daudz plusiņu ir SC otram mēra kandidātam Sergejam Dolgopolovam - 18 699 (23% no SC balsotājiem), bet Jaunā Laika mēra kandidāts saņēmis vien 10 170 vēlētāju īpašu atbalstu, kas ir tikai 38% no JL balsotājiem.

E. Jaunups arī ieguvis visvairāk svītrojumus proporcionāli no balsotāju skaita. Kopumā par JL sarakstu nobalsoja 26 767, bet E. Jaunupu no saraksta svītroja 1 787 vēlētāju, tātad 7%. Augsts svītrojumu skaits ir arī S. Dolgopolovam - 2 893, tomēr tas ir mazāks īpatsvars pret visu SC vēlētāju skaitu - tikai 3%. Tikpat liels īpatsvars ir arī A. Šleseram, kuru izsvītroja 974. N. Ušakovu izsvītroja 777 vēlētāju (1%), bet vismazāk - Ģ. V. Kristovski - 287 vēlētāju (1%).

No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) saraksta RD ievēlēts tā līderis Nils Ušakovs, pašreizējais Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs, kā arī bijušais parlamentārietis un iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons. Atkārtoti domē no SC saraksta ievēlēti visi septiņi līdzšinējie tā pārstāvji galvaspilsētas pašvaldībā - Viktors Gluhovs, Ivans Ivanovs, Mihails Kameņeckis, Leonīds Kurdjumovs, Igors Pimenovs, Sergejs Zaļetajevs, Igors Zujevs.

Domes SC frakcijā būs arī jauniešu organizācijas "Mums pa ceļam!" vadītāja un Ušakova palīdze Saeimā Svetlana Savicka, pašreizējā domes revīzijas komisijas locekle Olga Veidiņa, izdevniecības nama "Fenster" valdes priekšsēdētājs Andrejs Kozlovs un uzņēmuma "Pirmais Baltijas Kanāls" juridiskās nodaļas vadītājs Vadims Baraņņiks, kurš ir arī jurists uzņēmumā "Baltijas Mediju alianse".

Jaunajā RD sasaukumā SC intereses pārstāvēs arī ESPA "Reval hotel Latvia" treneris Jefimijs Klementjevs, Ļeņingradas blokādi pārcietušo personu biedrības priekšsēdētājs Viktors Fedotovs, biedrības "Prāta spēks" valdes priekšsēdētājs un akciju sabiedrības "Rīgas Fonds RIF-invest" valdes loceklis Igors Kuzmuks, uzņēmuma "SOLID" valdes loceklis Igors Solovjovs, uzņēmuma "Best tour" direktors Maksims Tolstojs, uzņēmuma "T.E.A.M." valdes priekšsēdētāja Natālija Mirska, uzņēmuma "LEGON" valdes loceklis Nikolajs Zaharovs, uzņēmuma "Sistematik" administratīvais direktors Sergejs Hristoļubovs, uzņēmuma "LAD" direktors Vladimirs Frolovs, kā arī pašreizējie bezdarbnieki Ruslans Pankratovs, Valērijs Petrovs un Tatjana Lukina, kuri katrs apguvuši ārsta, jurista un ekonomista specialitāti.

Līdz ar to SC pašvaldībā ir 26 vietas, bet partijai "Pilsoniskā savienība" (PS) domē būs 14 deputāti.

PS pašvaldībā pārstāvēs tās līderis un pašreizējais eiroparlamentārietis Ģirts Valdis Kristovskis, Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics un Latvijas Ārstu biedrības ģenerālsekretārs Juris Viņķelis.

Atkārtoti pašvaldībā ievēlēts patlaban pie frakcijām nepiederošais domnieks Dainis Stalts. Domē iekļuvusi arī mūziķe Ieva Akurātere, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes docente Antra Sakne, kā arī uzņēmuma "Inhouse Media" valdes priekšsēdētājs Jānis Mārtiņš Skuja un uzņēmuma "Elnartis" vadītājs Arvīds Ušča.

Pašvaldībā darbosies arī līdzšinējais SIA "Skolmeistars" projektu vadītājs Jānis Mārtiņš Zandbergs, "Tēvijas Sarga" žurnālists Dāvis Stalts, Okupācijas muzeja darbinieks Jānis Atis Krūmiņš, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas darbinieks Jānis Šiliņš, pašnodarbinātais, nekustamo īpašumu pārvaldnieks Valdis Gavars, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas projektu vadītājs Māris Puriņš.

Partijas LPP/LC intereses RD kopumā aizstāvēs 12 tās pārstāvji - partijas līdzpriekšsēdētājs un pašreizējais Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, kā arī bijušie tautas kalpi Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Šmits un Dainis Turlais.

Atkārtoti domē darbosies tikai trīs no astoņiem līdzšinējiem domniekiem - Andris Ameriks, Mihails Gavrilovs un Jānis Zaržeckis, kā arī Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs.

Domes LPP/LC frakcijā būs arī uzņēmēja un žurnāliste Irina Vinnika, Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane, valsts uzņēmuma "Autotransporta direkcija" valdes loceklis Raimonds Timma, kā arī "Latvijas dzelzceļa" Tehniskās ekspluatācijas daļas vadītāja vietnieks Andris Bērziņš.

Savukārt no partijas "Jaunais laiks" (JL) ievēlēti astoņi deputātu kandidāti - līdzšinējais Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Jaunups, pašreizējie domnieki Olafs Pulks un Baiba Brigmane. Pašvaldības sastāvā iekļuvis JL ģenerālsekretārs Ēriks Škapars, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Aigars Pētersons, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas pētnieks Elmārs Vēbers, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas pētnieks Kārlis Strēlis, baleta festivālu rīkotāja un leģendārā baletdejotāja Lita Beiris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas