Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas 1. slimnīca šogad nopelnījusi 120 000 latus

Pēc šā gada Rīgas 1. slimnīcas budžeta grozījumiem, sākotnēji plānoto vairāk nekā 40 000 latu lielo zaudējumu vietā slimnīca gadu noslēgs ar peļņu vairāk nekā 120 000 latu apmērā.

Finanšu situāciju ir ietekmējis plānotais neto apgrozījuma pieaugums par Ls 186 082 jeb 3,9%, tajā skaitā, plānots ieņēmumu pieaugums Ls 156 966 apmērā no Nacionālā veselības dienesta, bet slimnīcas kopējās investīcijas šogad palielinātas par Ls 148 000.

Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs pauž, ka neskatoties uz finansējuma trūkumu no valsts puses, slimnīca spēj ne tikai izdzīvot, bet arī strādāt ar peļņu. „Jo vairāk laika paiet,  kopš valsts nolēma svītrot Rīgas 1. slimnīcu no medicīnisko iestāžu saraksta un kopš mēs nolēmām reanimēt slimnīcas darbību, jo vairāk es pārliecinos, ka mēs darījām pareizi. Slimnīca ir vajadzīga rīdziniekiem, to apstiprina gan apmeklētāju skaits, gan slimnīcas finansiālie radītāji”.

„Tā ir jau otro gadu pēc kārtas – plānojam, ka būs mazāki apjomi, bet uz gada beigām jāsecina, ka tie ir krietni lielāki. Varbūt daļēji tas ir tāpēc, ka iemācījāmies plānot piesardzīgāk un varbūt daļēji tāpēc, ka mūsu slimnīcā sniegtie pakalpojumi apmierina arvien vairāk cilvēku,” secina slimnīcas galvenais ārsts Andrejs Pavārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas