Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rīgas domnieki atbalsta Bērnu tiesību aizsardzības centra likvidēšanu

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti šodien atbalstīja jautājumu par Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra likvidēšanu.

Opozīcijas deputāti pirms sēdes aicināja komitejas priekšsēdētāju Leonīdu Kurdjumovu (SC) jautājumu par centra likvidēšanu atlikt, bet netika gūts atbalsts domnieku vidū.

Centra direktors Jānis Gulbis (LSDSP) norādīja, ka divās darba grupas sēdēs, kurās tika diskutēts par centra nākotni, pārsvarā notika darba grupas vadītāja monologs. "Tāpat neizprotu, kādēļ šis jautājums ir tik ļoti jāsasteidz, jo plānā bija piesaistīt arī ekspertus darba grupai."

Revīzijas komisija uzrādīja, ka centrs strādā ar pārslodzi un nekādas funkcijas netiekot dublētas, tādēļ ir neizprotami, kāpēc vēlas centru likvidēt, uzsvēra Gulbis.

Kurdjumovs deputātiem skaidroja, ka Gulbi esot brīdinājis par centra likvidāciju jau mēnesi iepriekš un vienīgais tā iemesls ir ekonomiskā situācija pašvaldībā un valstī kopumā. "Rīgas domei nav pretenziju pret centru, galvenais iemesls tā likvidēšanai ir tīri finansiāls."

Opozīcijas deputāti vienbalsīgi atgādināja, ka šis jautājums esot sasteigti skatīts un ka būtu nepieciešams atlikt un padziļināti iepazīties gan ar tā darbu, gan arī ar funkcijām, kuras tas pilda.

Likvidācijas lēmuma projektā minēts, ka Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra uzdevumus nodos Rīgas bāriņtiesai un Rīgas domes Labklājības departamentam.

Centra saistību, prasību, finanšu līdzekļu, krājumu un ilgtermiņa ieguldījumu, kā arī materiālo un nemateriālo vērtību pārņēmējs būs Labklājības departaments. Izdevumi, kas saistīti ar likvidācijas procesa nodrošināšanu, tiks segti no centra līdzekļiem.

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC) piecu darba dienu laikā pēc lēmuma stāšanās spēkā būs jābrīdina centra direktors Jānis Gulbis (LSDSP) par centra likvidāciju un jāuzsaka viņam darba līgums saskaņā ar Darba likumu.

Gala lēmums par centra likvidēšanu būs jāpieņem Rīgas domei.

Kā ziņots, jau iepriekšējā Rīgas domes sasaukuma laikā tika spriests par Bērnu tiesību aizsardzības centra nākotni, tomēr jautājums netika izskatīts domes sēdē.

Šā gada sākumā centrs organizēja telefonakciju ar mērķi saglabāt centra neatkarību. Akcijas mērķis bija mēģināt nepieļaut centra 13 darba gados paveiktā izpostīšanu, atstājot bērnu tiesību aizsardzību Rīgā bez koordinācijas, metodiskās vadības un kontroles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas