Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas Latviešu biedrība iestigusi parādos, cer izķepuroties līdz gada beigām

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) pagājušo gadu laikā ir iedzīvojusies 115 899,03 latu parādā, no kuriem 88,5 tūkstoši ir nodokļu parādi. Jaunais vadītājs Ingmārs Čaklais sola no parādu gūsta izkļūt līdz gada beigām.

Šodien sasauktajā preses konferencē biedrības vadība apliecināja, ka šā gada laikā parādi tiks samaksāti, optimizējot izdevumus. Kāpēc tādi parādi radušies, bijušais RLB priekšsēdis Valdis Rūmnieks teica, ka viņi pārāk optimistiski rēķinājušies ar daudz lielāku īrnieku skaitu, jo iepriekš, it īpaši gada nogalē, ieņēmumi no telpu īres bijuši lieli, taču tagad samazinājies arī gada nogales svinību skaits.

Jaunais RLB vadītājs Ingmārs Čaklais teica, ka biedrība mekēs ceļus, kā palielināt ienākumus. Proti, tiks izvērtētas telpas, kuras varētu pioedāvāt nomniekiem, biedrība sāks sarunas ar producentiem par jaunu pasākumu rīkošanu. RLB pirmo reizi šogad piedalīsies arī Muzeju naktī.

Naudas taupīšanas nolūkā visem darbiniekiem ir samazināts atalgojums aptuveni par 10%. Mūsu algas ir ļoti zemas – vislielākā ir izpilddirektoram - 600 latu pirms nodokļu nomaksas, nākamā lielākā ir 400 latu algu pirms nodokļu nomaksas, teica I.Čaklais.

Atbildot uz jautājumu, vai RLB darbību ietekmēs I.Čaklā iestāšanās Pilsoniskajā savienībā, vairāki biedrības pārstāvji apliecināja, ka biedrība ir apolitiska. Taču Mirdza Stirna - RLB Nacionālās kultūras attīstības fonda valdes priekšēdētāja - atzina, ka jebkura iesaistīšanās politikā dod cerības uz zināmu finansējuma piesaisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas